Yeni Türkiye

A -
A +

İç ve dış yığınla problemle 2015' e girdik. Kuzeyimizde; ABD ve NATO tarafından ümüğü iyice sıkılan ve gitgide nefes alamayacak hâle getirilen Rusya, Ukrayna'ya giriyor ve onun en stratejik bölgesi olan Kırım'ı ilhak ediyor. Yetmiyor; Ukrayna'yı fiilen ikiye bölüyor. Bütün bunlardan dolayı, Batı'nın (AB-ABD-NATO) husumetini celbediyor ve çeşitli müeyyidelerle (yaptırım) karşı karşıya bırakılıyor,

Güneyimizde; iç savaşlarla boğuşan Suriye ve Irak; onlardaki toz-dumandan istifade ile saldırganlıklarını daha da arttıran ve hemen her yeni günde; yeni bir vahşet sergileyen İsrail..
Dikkat edilirse, bütün karışıklıklar; Osmanlı'nın nüfuz sahalarında cereyan ediyor. Tam yüz yıl önce başlatılan Birinci Cihan Harbi de; aynı coğrafyada bulunan petrol yüzünden çıkmıştı. Bir asır sonra da görülen o ki; yine aynı coğrafya karışık ve sebep yine aynı; enerji yatakları ve bunların geçiş ve bağlantı hatları..

Sovyetlerin dağılmasından sonra ABD, kendisini dünya üzerinde 'tek tabanca' olarak görmüş ve mahut coğrafyaya, tabir caizse, fincancı katırlarını ürküterek girmiştir. Bölgedeki dengelerin reaksiyonu (aks-ül ameli) ile karşılaşınca da; çok pis oynamaya yeltenmiş ve ortaya bugünkü manzara çıkmıştır.
Her iki ülkenin (Suriye-Irak) de sınırları pamuk ipliği ile tutuyor! Zaten, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, sun'i olarak kurulan bu devletler ve çizilen hudutlar; o gün bugündür, hep çıbanbaşı olmaya devam etmiş ve sürekli problem üretmiştir.

ABD, bölgemizde çok pis oynuyor, çünkü; hem Şiileri ve hem de Sünnileri ve bunların uzantıları olan terör örgütlerini kurup destekliyor! Bunu, ya aleni veya örtülü yapıyor. Onları, kıyasıya çarpıştırarak; oluk oluk kan akıtıyor ve neticede kaybeden hep bölge halkları oluyor.

Önce düşmanı (IŞİD) oluşturuyor, ondan sonra da; tavşana kaç, tazıya tut diyor!

ABD ve Batı, Müslüman ülkelere demokrasi konusunda asla samimi değillerdir. Onların tek hedefleri, kendi ülkelerinin çıkarlarıdır. Bu hâlin tipik örneğini Mısır'da gördük. Halkın seçtiği Mursi'yi hapse attırıp, faşist bir generali destekledi. El an da desteklemeye devam ediyor. Şu hâlde Batı için, demokrasi, insan hakları falan hiç önemli değildir. Kendilerine uşaklık yapıp, menfaatlerini temin etmeleri, onlar için kafidir.

ABD ve Batı için; Araplar içinde en demokratik ülke -rejimi ne olursa olsun- İsrail'in saldırganlıklarına göz yuman ülkedir! İsrail'e karışmayan ve hele kafa tutan ise; rejimi isterse demokrasi olsun, en diktatör ve faşist yönetimdir!

ABD ve Batı'nın içimizdeki uzantıları kalemşorların yazdıklarına bakın; Tayyip Erdoğan'ın diktatör ve Türkiye rejiminin faşizm olduğunu görürsünüz. Bunun tek sebebi; Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e karşı çıkması ve Batı'ya ve ABD'ye eyvallah etmemesidir!

Yeni yılda (2015) bölgemiz, yeni oluşumlara gebedir!

Eski Türkiye, yanağına vurulup, lokması ağzından alınan bir ülke idi; Yeni Türkiye ise; diklenmeden dik duran ve özellikle bölgesinde rol biçen bir ülke konumundadır.

Dost ve düşman bunu böyle bile!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.