Neden en önemli seçim?! -2-

A -
A +

7 Haziran seçimleri için; esas itibariyle iki görüş yarışıyor: Biri, tüm muhalefet partilerinin temsil ettiği eski Türkiye, bir diğeri ise iktidar partisi olan AK Parti'nin temsil ettiği yeni Türkiye.. Eski Türkiye'den memnun olanlar, muhalefet partilerinden herhangi birisine oylarını verebilirler! Zira onların hemen hepsinin, bir yıldızları vadetmedikleri kaldı!

Bakınız; bendeniz bütün yazılanların aksine; muhalefet partilerinin vadettiklerini millete vereceklerini düşünüyorum! Hatta elleri mahkûm; mutlaka verecekler! Nasıl olsa Ak Parti hükümetleri hazineyi doldurdu; süratle onu boşaltacaklardır.

Milletimiz için bunlar yeni değil; eskiden de bunları ve hatta ağa-babalarını görmüştük. Girdikleri vaat yarışında kalemler tükenince; bir tanesi hepsini atlatarak; kim ne veriyorsa 'beş' fazlası benden demişti.

Mahut zihniyet, milletin aynasına bakıp bizzat kendilerini görüyor ve tabir caizse milleti 'salak' zannediyor! Belli ki, tüm muhalefet partileri gözlerini karartmışlar; (9) seçimi üst üste kaybetmenin şokunu yaşıyorlar ve o şokla vaatlerini sıralıyorlar.

AK Parti iktidarları 13 senedir bir yandan eskilerin yaptıkları borçları öderken bir yandan hazineyi dolduruyor. Muhalefet işte, o dolu olan hazineye gözlerini dikti. Yukarıda belirttiğimiz gibi; iktidarlarının ilk üç ayında dediklerini yaparlar ama ondan sonrasını ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim!

Bu zihniyet, benden sonrası tufan zihniyetidir. Bütün gayeleri, eskiden olduğu gibi, Türkiye'yi bir an önce borç sarmalına düşürüp IMF'nin kucağına oturtmaktır! Zira, dışarıdan borç alıp, sürünerek geçinmek bunların genlerinde var! Borç alacaklar ki emir alsınlar! Borç verecekler ise, Türkiye'ye emir verebilmek için kapıda bekliyorlar!

Zaten, paralel eşliğinde tüm bu akılları, mahut muhalefet partilerine veren de; işte, o 'Üst Akıl'dan başkası değildir. Eski sistemde olduğu gibi, veren de alan da memnundu; memnun olmayan yalnızca milletti, o da kimsenin umurunda değildi.

7 Haziran seçimleri ile millet, ya; el ele tutuşan iç ve dış vesayet odaklarının; borçlandırılmak suretiyle güdülen bir Türkiye'ye evet, ya da; bütün bu vesayet odaklarının çanına ot tıkamış, bağımsız ve bağlantısız hür ve başı dik bir Türkiye'ye evet diyecektir!

7 Haziran'da söylenilecek 'evet' ile Türkiye ya, zalimlerin yanında yer alacak ya da, mazlumların!..

Bu hâlin tipik örneği Mısır'dır. 'Üst Akıl'ının yaptırdığı darbe ve verdiği borç paralarla hem kendi halkına ve hem de Filistinlilere kan kusturuyor! Türkiye'nin de öyle olmasını ve bir an önce İsrail'in safında yer almasını istiyorlar!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aynı Üst Akıl, Türkiye'nin başına 'genel vali'lik yapacak birisini getirebilmek için tüm muhalefet partilerini bir araya getirmişti. Milletimiz her zamanki basiretini göstermiş ve o zillete düşmekten kurtulmuştu.

Ne demişler: Eskiye rağbet olsaydı, bit pazarına nur yağardı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.