CHP ve İmam-Hatip Okulları -1-

A -
A +

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu; İmam-Hatip Okullarının CHP tarafından kurulduğunu söyledi. Acaba hangi İmam-Hatip Okullarını kurdu biliyor musunuz sevgili okuyucularım? CHP'nin kuracağı okulların ne menem şey olduğunu bilmek için; evvelemirde CHP'nin İslamiyet'e bakışını bilmek lazımdır.

CHP, Cumhuriyeti ilan ettikten sonra ilk iş olarak; dine, din adamlarına ve dînî müesseselere karşı amansız bir savaş açtı. Bu cümleden olarak; Meclis'te, "bizi İslamiyet geri bıraktı; bu yüzden topluca Hıristiyanlık dinine girmemiz gerekir" şeklinde konuşmalar yaptılar. Parti sözcülüğüne soyunan sözde şairleri ise; 'Kâbe Arap'ın olsun; Çankaya bize yeter!' diye yaveliyordu!

Önce; bütün eğitim kurumlarından (her çeşit okuldaki) din dersleri müfredattan kaldırıldı ve bu derslerin bütün hocalarının işlerine son verildi. 1926 senesinde Halıcıoğlu Askerî Lisesi'nde okuyan bir büyüğümüzden bizzat dinlemiştim: "... Hocalarımızın çoğu dinsizlikte yarış hâlinde idi. Bu yüzden talebelerin çoğu namazlarını terk ettiği gibi; inkâra sürüklendi. Özellikle felsefe hocası ateizmi işliyor; dinle ve din adamları ile alay ediyordu. Din dersinde iken, sınıfın kapısı açıldı ve okulun müdürü ile tanımadığımız bir kişi içeriye girdi. Sert bir ses tonuyla din dersi hocasına: 'din dersleri müfredattan kaldırıldı; siz de tekaüde (emekliye) sevk edildiniz!' diyerek sınıfı ve okulu terk etmesini söylediler. Yaşlı gözlerle öğrencilerini son defa süzen din dersi hocamız, gelenlerle birlikte çıkıp gitti!.."

Ardından; din adamı yetiştiren okullar kapatıldı, yetmedi; Türkiye'nin dört bir yanındaki din adamları, akla hayale gelmedik bahane ve iftiralarla İstiklal Mahkemeleri'nde yargılanıp asıldı veya sürgün edildi.

Bu arada; din dersinden mahrum kalan nesiller, çeşitli tahsil kademelerinde nasıl yetiştiriliyordu biliyor musunuz?

Buyurun; 1931 tarihli, ortaokulların ikinci sınıfında okunan tarih kitabında bakın neler yazıyor:
"... Kur'an ve vahiy: Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an denir... Muhammed birdenbire 'Allah'ın Resulüyüm' diyerek ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve âdetlerinin pek fena ve pek iptidai ve ıslaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları ıslah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur.

...Muhammed de Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı (622) buna 'hicret' denildi.. Muhammed Medine'ye yerleştikten ve az çok teşkilat yaptıktan sonra Mekke ile Suriye arasında gelip giden tüccar kervanlarına tecavüzlere başlamıştı..."

Evet; CHP, din derslerini kaldırıyor ve tarih derslerinde bu milletin çocuklarına yukarıdaki iftiraları ve hezeyanları okutuyor. Peygamberimiz aleyhisselam hakkındaki bu galiz ifadeleri bir müsteşrik (İslam araştırmacısı Hıristiyan veya Yahudi) asla kullanmaz. Ancak bir İslam düşmanı zındık kullanabilir.

Ezan asli hüviyeti ile yasaklandı; hutbeler Türkçeleştirildi; hutbeleri din adamları değil din filozoflarının okumaları ve camilere sıralar konulması; CHP Diyaneti'nce teklif edildi. 1948 yılına gelindiğinde ülke genelinde cenaze yıkayacak ve defnedebilecek imam kalmamıştı. (Yarın devam: F.B.)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.