ABD dostluğu!

A -
A +
Türkiye’miz, ABD’nin dostluğunu (!); bir Türk atasözünde geçen; "Dost kara günde belli olur" gerçeğinde gördü.
NATO üyesi olan ülkemiz, NATO üyesi olmayan Suriye’de savaşıyor velakin Türkiye, başta ABD olmak üzere hiçbir NATO ülkesinden yardım görmezken, yine NATO üyesi olmayan Rusya ile istihbarat paylaşıyor!
Ve yine, NATO üyesi olmayan İran ve Rusya ile; Suriye savaşı konusunda mutabakat zaptı imzalıyor. Halbuki daha dün; Rusya, Ukrayna’yı işgal ettiğinde Türkiye, tereddüt etmeden NATO’yu Karadeniz’e davet etmişti.
Koskoca ABD ise, 60 küsur ülkenin dahil olduğu Suriye savaşında; bir terör örgütünün peşine takılıp (PYD-PKK) aklı sıra; Kuzey Suriye’de kurulacak bir Kürt devletine destek oluyor.
ABD’nin yanılgısı; Türkiye’yi hâlâ eski Türkiye zannetmesidir. Eski Türkiye, NATO’nun yalnızca külfetini yüklenen ve ABD politikalarına hizmet eden; "Yurtta sulh, cihanda sulh" anlayışı ile kabuğuna çekilen ve hepsinden önemlisi; üzerine enva-i çeşit terör örgütleri salınıp onlarla boğuşaduran ve tüm enerjisini bunlarla tüketen bir ülke idi.
ABD’nin dostluğuna (!) bakın ki; Orta Doğu’daki tüm bu karışıklıklar sonucunda sınırlar yeniden çizilecek ve bu yeni haritada Türkiye’nin güneydoğusu koparılıp, Suriye’nin kuzeyinde kurulacak Kürt devletine eklenecek; bu yetmeyecek DAEŞ, Türkiye ile sınırdaş yapılarak, mahut sınırlar teröristlere amade kılınacak!
Bu arada; Suriye’nin sınırlarını, Sykes-Picot antlaşması ile çizen İngiltere ile Fransa’nın sesinin-soluğunun çıkmamasına ne dersiniz? Mafya filmlerinde olduğu gibi; kucağında kedi okşayan lider konumunda olmasınlar?! Tarih boyu, pozisyonları hep böyle olmadı mı?
Her ne olursa olsun; yeni Türkiye’nin konsepti gereği; terörün ülke içindeki katliamları beklenilmeden; her nerede olursa olsun, yerinde imha edilmesidir.
Bu yüzden Suriye topraklarındayız ve orada; ülkemiz için bir güvenlik şeridini tek başımıza oluşturmak zorundayız. Bunu gerçekleştirmediğimiz takdirde yurt içinde de istikrarı sağlayabilmemiz mümkün değildir.
"Suriye’de Türk askerinin ne işi var?" diyenler; ya ahmaktır veya yabancı emellerine hizmet eden içimizdeki hainlerdir. Sayın Bahçeli’nin dediği gibi; Orada bulunmayan bir Türkiye, Diyarbakır’ın ve hatta Ankara’nın güvenliğini tehlikeye atar!
Obama yönetimindeki (!) ABD’nin Orta Doğu’daki politikaları kaosa endeksliydi; bu yüzden olacak ki, mahut politikalar sürekli zikzak çizdi ve bunun neticesinde dostlarını üzdü, düşmanlarını sevindirdi.
Başta ABD olmak üzere Türkiye’nin tüm müttefikleri (!) iyi bilmeliler ki; Türkiye’nin vatanına ve Türk insanına kasteden hainleri ülkenizde barındırdığınız ve onlara kucak açtığınız takdirde; bundan böyle karşınızda uysal bir Türkiye yerine, size aynıyla mukabelede bulunan bir ülke bulacaksınız!
Tıpkı, sizlerin her birinizin yapageldiği gibi...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.