Bürokratik saltanat sona eriyor!

A -
A +
Yönetim sistemi ile ilgili Anayasa değişikliklerini ihtiva eden 18 maddelik paketin maddeleri Meclis’te oylanıyor. CHP, alışageldiği yıkıcı muhalefetini sergilemeye devam ediyor. Elinden geleni ardına koymaması lazım; çünkü bu, CHP’nin son şansı!
Bir siyasi parti niçin kurulur? Elbette ki milletin oyunu alıp iktidar olmak için değil mi? CHP iktidar olma hayalini, daha demokrasiye geçtiğimiz günde; yani milletin oyuna müracaat edildiği ilk seçimde kaybetmişti. Partinin isminde halk kelimesi olduğuna bakmayın(!); halka rağmen kurulmuş ve halkın değerlerine düşmanlık yaparak hayatını sürdürmüş ve bu yüzden halkın gözünden ebediyen düşmüş ve silinmiş bir partidir.
Milletin oylarıyla iktidar olamayacağını çok iyi bilen bu zihniyet; elinde bulundurduğu (asker ve sivil) bürokrasi ile (özellikle yargı bürokrasisi ile) seçilmiş iktidarlara kan kusturmuş; onları "iktidarcılık oyunu" ile oyalayarak hükmünü icra etmiştir. Yani mahut bürokrasi sayesinde; gizli ve gerçek hükûmet (iktidar) olmayı sürdürmüştür. Bunu da, bizzat kendisinin dâhil olduğu darbeler esnasında (olağanüstü dönemlerde), kendi yandaşlarına yaptırdığı anayasalar marifetiyle yapıp sürdürdü.
Dış desteklerle yapılan darbeler ve bunların ürünü olan anayasalarla; içeridekilerle el ele verilerek kurulan ‘vesayet’ sistemleri; ülkeye ve ülke insanına sürekli patinaj yaptırdı. Olağanüstü dönem yönetimleri ve koalisyonlarla ülkenin yılları heba edildi.
Acizane bizdeki parlamenter sistemde, parlamenter olarak çalıştım. Sabahlara kadar uğraşarak, âdeta kanun makinesi gibi çalıştık; ne yapabildiğimize baktığımızda bir arpa boyu yol alamadığımızı gördük. Deliler tarafından taşla doldurulmuş kuyuları açmaya çalışıyorduk! Taşların bağlandığı, köpeklerin salıverildiği bir ortamda; köpeklerin ısırdığı adam haber değeri bulmazken, adamın ısırdığı köpek haberleri manşetlere çekiliyordu!
Başbakan Binali Yıldırım; başbakanlıktan feragat ederek ve millete hizmette ameleliğe talip olarak, Meclis kürsüsünden şunu dedi: "Erzincan’ın Refahiye ilçesinin bir köyündeki Topal Dursun’un oğlu ben ki, bu ülkeye Başbakan oldum; bir CHP’li neden Cumhurbaşkanı olamasın?!."
Olabilir ama olamaz! Millet isterse neden olmasın ama bu millet istemez! Tarihinde istememiş de ondan!.. Bunun sebebi; tepeden bakıp, göbeğini kaşıyan adam gördükleri milletin yüksek katına çıkıp; af dilemelerinde, yaptıklarına nedamet getirmelerinde ve bir daha böyle bir edepsizliğe kalkışmayacaklarında yatıyor!
Tabii bütün bunlar kuru lafla olmaz; icraat gerekiyor. Ben onlara bir kopya vereyim; gerçek olarak millete dönük icraatlarını ellerinde bulundurdukları belediyelerde sergileyebilirler! Bakınız; şimdiki iktidarın temelleri de önceki belediye yönetimlerinde atılmıştı.
Bu millet gözünü açtı; artık, öyle meydanlarda bayrağa sarılı Kur’ân-ı kerim öpüp iktidara gelmek ve geldikten sonra da; "Başı kapalılar Arabistan’a gitsin!" diyenlere pabuç bırakmaz! Tankların altında yatarak ve göğsünü kurşunlara siper ederek koruduğu demokrasisini çakallara bir daha kaptırmaz!
Millet sizi tanıdı; milleti tanımak ve onu yeniden keşfetmek sırası sizde!
Bayağı geç kaldınız; bu gidişle, korkarım hep geç kalacaksınız!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.