Şehit ailelerini soyan avukat-polis çetesi

A -
A +
Bana aşağıdaki mektubu gönderen İbrahim Özbek çok ilginç bir olayı yazmış.
Anlattıklarına bakılırsa şehit ailelerini avukat ve emniyetçi bazı uyanıkların iş birliğiyle soyup soğana çeviren bir çeteyle karşı karşıyayız.
Olay eski ama dava bugüne kadar sarkmış.
İbrahim Özbek, 2009 yılında Bursa’da MLKP’li teröristler tarafından şehit edilen polis memuru İsmail Özbek’in kardeşi.
İbrahim Özbek'in yazdıklarına göre, ağabeyinin şehit olmasından sonra A.Ş. adlı “ünlü” bir avukat devletin ödeyeceği tazminatın zaman aşımına uğramasına bir hafta kaldığı yalanını söyleyerek yengesi Çınar Özbek ile annesi ve babasından vekaletname alıyor ve onlara parayı icradan tahsil ettikten sonra da ödeyeceğini söylüyor.
İbrahim Özbek bundan sonrasını şöyle anlatıyor:
“Avukat daha sonra davayı bitirip kazanılan tazminatla ilgili konuşmak üzere evimize geldi. Yengem rakamlarla arası iyi olmadığı için beni de eve çağırdı. Avukat, yanında resmî bir polis memuru ile gelmişti. Avukat A.Ş.’nin yanındaki polise ‘Sizi Emniyet mi görevlendirdi’ diye sorunca polis önce akraba, sonra arkadaş olduklarını, en sonunda da Bursa Emniyet Müdürlüğü Hukuk Servisi’nde görev yaptığını söyledi. İkisinden de şüphelendim ve tüm konuşmaları görüntülü olarak gizlice kameraya çektim.
Sonuçta Avukat bize 246.000 TL tahakkuk ettiğini söyledi. Ben itiraz ettim. Çünkü biz daha önce Adalet Bakanlığı’nın vatandaş portalından 346 bin lira civarında bir tazminatın söz konusu olduğunu görmüştük. Polis ve Avukat şiddetle itiraz ederek 246.000 TL diye ısrar ettiler. Ardından bu paradan da 37 bin lira ‘avukatlık ücreti’ keserek yengem Çınar Özbek’e sadece 213 bin TL verip gittiler. Benim içime kurt düştü, hemen bir gün sonra yengemi de alıp Bursa 15. İcra Müdürlüğü’ne giderek 2011/13661 no’lu dosyayı inceledik ve kontrol ettiğimizde Avukat A.Ş.’nin icradan 346 bin lira aldığını, 100 bin lirayı içerisinden çalıp 246 bin liradan da avukatlık ücreti kestiğini anladık. Tazminatın yarısına çöktü resmen. Hemen avukat tutup dava açtık ama ne gariptir dava kaybedildi ve şu anda temyizde.”
İbrahim Özbek’i telefonla arayıp sordum ve bazı bilgiler daha aldım. Dava Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2015/498.E numaralı dosyayla yürümüş. İbrahim Özbek, 15 Temmuz ihanetinin arkasından söz konusu avukat A.Ş.’nin Bursa’daki FETÖ’cü sakıncalılar listesinde olduğunu ve beraat etmesinin ardında da bu örgüt üyeliğinin yattığını söylüyor.
Avukat A.Ş.’nin, aynı zamanda Bursa’da FETÖ nedeniyle operasyon yapılan Şehit Aileleri Derneği’nin de avukatı olduğu bir başka gerçek.
Ama asıl ilginç olan bu avukat Ankara’ya kadar onlarca şehit ailesinin tazminatlarla ilgili iş takiplerini yapıyor. Emniyet’teki işbirlikçi polisler ona bildiriyor, o da gidip şehit ailesinin boğazına çöküyor. Tezgâh çok iyi kurulmuş kısaca.
Son olarak şunu söyleyeyim, İbrahim Özbek görüntü kayıtlarını bana da gönderdi. Her şey belli. Ama buna rağmen mahkeme inanılmaz bir karar vererek bu adamı beraat ettiriyor.
Öyle anlaşılıyor ki şehit ailelerinin boğazına çöken bir çeteyle karşı karşıyayız.

FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN:
Türkiye’den, Trump ve Obama hakkında suç duyurusu
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/600448.aspx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.