İSTANBUL Havalimanı, Gezi ve 15 Temmuz’a okkalı bir tokat oldu

A -
A +
Muharrem İnce, 7 Mayıs’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından “Gel bakalım Muharrem” denilerek Cumhurbaşkanlığına aday gösterildi.
İş adamı Ali Koç ise yaklaşık bir ay sonra; 4 Haziran tarihinde Fenerbahçe Başkanı seçildi.
Ali Koç da Muharrem İnce de büyük heyecana sebep oldu Fenerli CHP’liler arasında. İki isim arasında pozitif bir korelasyon kurarak geleceğe dönük hayaller kurdular. Çünkü büyük umutlar bağladıkları Ali Koç’un başarısının Muharrem İnce’yi etkileyeceğini düşünüyorlardı. Kısaca kurulan bu “ilişki”yle Muharrem İnce’nin de seçimleri kazanacağına kesin gözüyle bakılıyordu.
Sonuç kendini tez zamanda gösterdi.
Önce seçim gecesi meçhulü Muharrem İnce küme düştü, ardından da aslında ilk deneyimi olduğu için belki mazur görebileceğimiz Ali Koç, FB’yi küme hattına taşıdı.
Anlaşıldı ki iki isim arasında pozitif değil, negatif bir korelasyon vardı. Görünen köy kılavuz istemez misali Muharrem İnce’nin dibe çöküşü, Ali Koç’u ve Fenerbahçe’yi de olumsuz etkilemişti. Ama İnce yenilginin ardından taraftarlarını şizofrenler ve ruh hastaları olarak suçlayıp siyaset yarışından tamamen koparken, Ali Koç aynını yapmadı. Demek ki tecrübe edinmek gibi bir özelliği var. FB taraftarlarını “Ne deseniz haklısınız, sizlere bu eziyeti çektirdiğimiz için çok özür dileriz. Hatalıyız ama öyle ya da böyle düzelecek” diyerek sakinleştirdi. Ana teması hatayı kabul etmek, özür dilemek ve geleceğe dair ümit vermek olan bu sözler, kızgınlık devam etse de insanları taşkın hareketler yapmaktan alıkoyabiliyor, olumlu etkiliyor.
Ali Koç otelini Gezi vandallarına tahsis etmişti. Onlar önce beş ağaçtan yola çıkmışlar, ardından “Mesele ağaç değil, anlasana” noktasına hızlı bir geçiş yaparak ağır bir vandalizmin desteğiyle Erdoğan’dan 3. Köprü, 3. Havaalanı ve Kanal İstanbul projelerini durdurmalarını istemişlerdi. Aynı anda Almanya da Türkiye’ye çağrı yapıyordu “3. Havaalanı inşaatına başlamayın, doğayı tahrip edeceksiniz” diye.
Muharrem İnce’nin 3. Köprü ile 3. Havalimanının inşaatlarına karşı o dönemdeki açıklamaları ve tweetleri akıllarda.
Bugün, Muharrem İnceler siyaset çöplüğüne giden yolda hızla yuvarlanırken Türkiye Cumhuriyet’i 95. yılında yeni bir çağa uyanıyor.
Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla adı İSTANBUL olan 3. Havalimanı bu anlamda sadece Gezi kalkışmasıyla Türkiye’ye tuzak kuranlara değil, aynı zamanda 15 Temmuz’un arkasındaki küresel çete ve piyonu FETÖ’ye de okkalı bir tokat oldu.
Dünkü muhteşem manzara ülkeyi bekleyen geleceğin ne kadar aydınlık olduğunu bize kanıtlıyor.
Sosyal medyada ve çetelerin mecralarında havalimanı hakkında maliyetlerle ya da teknolojik altyapıyla ilgili yalan haberler çıkmaya devam edecek. Bu patolojik vakaları ciddiye almayın.
Ama Gezi sırasında bize havaalanını yapmamamızı öğütleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel’in önceki günkü açıklamasına dikkatle bakın:
"Geçenlerde Çin'den gelen üst düzey misafirler, sadece iki pisti olan bir havaalanını bile yapamayan Berlin'de neler olduğunu sordu."
Almanya şimdi Merkel’in eleştirdiği ve 12 yıldır bitmeyen Berlin havalimanı inşaatını 2020’ye yetiştirmeye çalışıyor.
Kanadı kırık kargalar ve onların bet sesleriyle morfinlediği akılsız sürüler Türkiye’yi dibe çekemeyecek.
Artık meczuba dönüşmelerinin sebebi de zaten bunu biliyor olmaları.
İstanbul, İstanbul'a hayırlı olsun.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
FIRAT'IN DOĞUSU VE DEMİRTAŞ'IN İTİRAFLARI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.