Dünya çapında bir algı operasyonu

A -
A +
İhtiyacımız olan şey bu. Ama baştan söyleyelim konumuz siyaset değil.
Konumuz İslâmî kisve altında İslâm'ın altını oyan örgütler.
Hemen aklınıza gelen değil, yerel düşünmeyin, siyasete fena halde bulaşmış yerli-yabancı karışımı olan var ya, o apayrı başlı başına bir mesele, o da değil.
Dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok, sade vatandaş olarak.
-
Elbette ki İslâm kelimesi ile örgüt kelimesini yan yana koymak bile adaletsizlik, İslâmiyet'e haksızlık yapmak demek. Ama düşman elbette boş durmaz, uyumaz. Düşman eliyle bizzat kurulmuş örgütler dünya çapında her gün kanlı eylemlere imza atıyor.
-
En son Pakistan'da 148 masum cana kıyan Taliban meselâ. Hepsi yetişkin bile olsa 148 suçsuz insanı öldürmenin İslâmiyet'le bağdaşır hiçbir yanı yok. Ki bu öldürülenlerin tamamına yakını çocuk. Çocuklar zaten her hâlükârda günahsız.
-
Aynı gün Yemen'de El-Kaide'ye bağlı bir terör örgütü 25 çocuğu öldürdü, bunların 20'si kız çocuğu. Siz bu yazıyı okurken dünyanın başka yerlerinden yeni katliam haberleri gelmesi an meselesi. Hepsi İslâm adına yapılıyor!..
-
IŞİD mâlum, El-Kaide meşhur, Taliban ayrı bir belâ, Eş-Şebâb, Boko Haram vs. sonu gelmez.
Bu örgütlerin haritasını şöyle çıkarmış uzmanlar, nerede petrol orda İslâm adına bir örgüt. Bir taşla iki kuş, hem yerel kaynakları sömür, hem İslâm'ı karala. İslâm düşmanlarının vazgeçilmez İngiliz anahtarı. Ya da maymuncuk mu demeli.
-
Kendileri hariç bütün mezhepleri kâfir sayan bu örgütlerin katliam haberlerini duydukça içimiz kıyılıyor. Hayır, olamaz, İslâmiyet bu değil diye yerimizde çırpınıyoruz.
Biz Müslümanlar elbette biliyoruz bunların İslâm'da yerinin olmadığını. Cihadın böyle olamayacağını. Ama kime göre. Ehl-i Sünnet'e göre. Ehl-i Sünnet (daha çok bilinen adıyla Sünnîlik), yüzü kıbleye dönen ve "Ben Müslümanım" diyen hiç kimseye kâfir demez. Ve cihad da ancak İslâm Devleti'nin ordusuyla yapılır.
-
Eline silahı al, birkaç kişilik de bir grup kur, rastgele insan avla. Bunun neresi cihad? Gelgelelim, bu ardı arkası kesilmeyen cinayetler sebebiyle İslâm ile terörü neredeyse -hâşâ- eşit gören milyarlar meydana geldi.
-
Milyarlar diyoruz, zirâ dünyanın büyük kısmı Müslüman değil. En iyimser hesapla bile 7 milyar insanın 5.5 milyarı gayrimüslim. Ve insanların çoğu da bu haberleri görüyor, İslâm'a olan nefreti iyice artıyor. İslâm'ı seçmeyi düşünenler vazgeçiyor, araştırmayı düşünenler araştırmaktan vazgeçiyor. Ve her geçen gün milyonlarca insan İslâmiyet'le tanışamadan imansız olarak ölüyor.
-
Tek çözüm şu görünüyor: Bütün Müslümanlar birleşsin, bu örgütlerin İslâm ile alâkası olmadığını haykırsın. Ama "Bütün Müslümanlar birleşsin" kısmı o kadar da kolay değil. Zirâ "kendinden başka herkese kâfir diyenler" aslında bu terör örgütlerini teşkil edenler, adam sağlayanlar.
-
Ehl-i Sünnet zaten İslâmiyetin ana caddesidir, dünya üzerindeki Müslümanların çoğu da Sünnîdir, Ehl-i Sünnet'tir. Lâkin Ehl-i Sünnet'in kendisine kâfir diyenlerle yahut Eshâb-ı kirâma küfredenlerle aynı çatı altında birleşmesi mümkün değil. Zaten dünyaya böyle bir çağrı yapılsa bile Sünnîlerden başka kimse buna yanaşmaz.
-
O zaman geriye tek çare kalıyor, ana cadde olan Ehl-i Sünnet Müslümanların bu algıyı (kanaati) yıkmak için var gücüyle çalışması. Bunun elbette ki en iyi yolu bütün Ehl-i Sünnet'in tek lideri olan Halîfe'nin her konuşmasında "Bunlar Müslüman değil" diye haykırması. Ama Halîfemiz yok, ne yapalım?
-
Müslümanların en tanınmış birliği olan İslâm İşbirliği Teşkilâtı bu konuda sesimizi duyursun isterdik ama ne mümkün, tüm imkânlara sahip ama dünya çapında etkili bir faaliyeti yok. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tek başına bu teşkilattan daha etkili ve daha tanınmış durumda aslında. Hem Müslümanların çoğu tanıyor, hem de Müslüman olmayanların aklına Müslüman lider denince o geliyor.
-
Yaptığı sayısız hizmetlerin karşılığını Cenâb-ı Hak bol bol versin ama yapacağı belki de daha büyük bir hizmet var. O da İslâm'ın kirletilmeye çalışılan mübarek ismini tertemiz olarak duyurmak. Elbette ki propaganda çağındayız, algı yönetimi dedikleri de zaten bu. En çok kimin sesi çıkıyorsa en çok o hatırlanır.
-
Artık bizim de sesimiz çıkmalı, gür çıkmalı. İslâmî kılıklı terör örgütlerinden daha fazla çıkmalı. Bunun için para harcanmalı, her eylemin ardından uluslararası medyaya ilânlar verilmeli, kulis faaliyeti yapılmalı, sinema filmleri çekilmeli. Yapılabilecekler listesi çok geniş olabilir. Allah rızası ile yola çıkıldıktan sonra gerisi kolay.
-
TİKA nasıl muhteşem işlere imza atıyorsa uluslararası arenada, benzer bir teşkilât kurulup daha büyük başarı yakalanabilir. Başka hiçbir Müslüman ülke destek vermese bile biz bu işi yaparız, hem de iyi yaparız...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.