Okyanus Medyası

A -
A +
Mersin, 1 milyon 700 binin üzerinde nüfusu olan bir büyükşehir. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne 6 gün önce büyük bir operasyon yapıldı. 40 gözaltı var. Eski Belediye Başkanı'nın oğlu ve 2 kardeşi de gözaltına alındı.
 
Bu Büyükşehirin Belediyesi'ni 1999-2014 arasında 15 yıl yöneten CHP'li Macit Özcan hâlâ aranıyor. (Bildiğim kadarıyla yeni bir gelişme yok.) Hakkında gözaltı kararı olan Macit Özcan'ın, görüldüğü yerde yakalanmasına karar verildiği bildirildi.
(6 gün önceki haberlere göre aranan 20 kişi daha var.)
 
Lütfen dikkat, Mersin gibi bir Büyükşehiri, hem de 15 sene yönetmiş eski Belediye Başkanı'nın oğlu ve 2 kardeşi gözaltına alınıyor, kendisi de 6 gündür kayıp.
 
Lütfen dikkat dedik de neye dikkat, ayrıntılara dikkat.
Tersten bakmayı deneyelim, (bırakın Büyükşehir'i), acaba Türkiye'nin herhangi bir ilini (bırakın 15 sene) 5 sene yönetmiş bir AK Partili Belediye Başkanı (bırakın 6 gündür) 6 saattir aranıyor olsaydı acaba ne olurdu?
 
Aslında bu soruyu sorup yazıyı bitirmek lâzım da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ait saçma sapan rakamlara bile inanan kitlenin hatırına kıyaslamayı biraz daha somut hale getirip tekrar soralım:
Gerçek-Varsayım
CHPli Başkan-AK Partili Başkan
Büyükşehir-Küçükşehir
15 yıl-5 yıl
6 gün-6 saat
 
Ne olurdu?
Ortalığı ayağa kaldırırlardı.
 
Haber bültenlerinde 6 gün boyunca en az 5'er dakika ayırırlardı.
Gazetelerin bir kısmı manşet, bir kısmı sürmanşet yapardı.
İnternet siteleri 4. gün, 5. gün, 6. gün hâlâ yakalanamadı diye haber yaparlardı.
 
Söz konusu CHPli başkan olunca ne oldu, ortalık ayağa kalktı mı?
Çoğu insan duymamıştır bile. Ben de ezkaza bir kere duymuştum, şimdi internetten biraz araştırdım da üç-beş habere ulaştım.
 
Bir de dışarıdan örnek verelim de sizi daha fazla yormayalım. Kanada polisi "mâsum" eylemcinin direkt yüzüne gazı sıkmıyor resmen fışkırtıyor. Eylemcilerin elinde de ne taş, ne sapan, ne molotof var. O yüzden "mâsum" diyorum.
 
Gezi olaylarında binlerce dükkanı, otobüsü, devlet malını yakanları masum gösteren, polise katil diyen medyada bu konuda doğru dürüst haber gördünüz mü?
Muhtemelen görmemişsinizdir.
 
Hani diyorlar ya "kendine 'Havuz Medyası' yaptı" diye, adamlar resmen "Okyanus Medyası" yapmış.
Hani diyorlar ya "Yandaş Medya" diye, bunlara da sormak isterim, siz kimin yandaşısınız?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.