Cemaat değil çete, âlim değil hain

A -
A +
Sözüm meclisten dışarı, bazı fırsatçı çakallar türedi bugünlerde. Tıpkı DAEŞ'i Müslüman zannedip Müslümanlara saldıranlar gibi.
 
FETÖ denen suç çetesini cemaat sayıp tüm cemaatlere, başındaki teröristi de âlim kabul edip tüm âlimlere laf ediyorlar.
 
Hâlbuki çok açık konuşmak gerekirse, bir ay önceki işgal gecesinden bizi saf Ehl-i Sünnet Müslümanlar ve aslında bir nevî cemaatler kurtardı. Zaten Türkiye'de Ehl-i Sünnet'in ne olduğunu bilen ve yayan kaç cemaat var ki?
 
Bugün namaz kılan bir genç görünce insanlar "hangi cemaattensin?" diye soruyorsa, okumamış Anadolu gençleri hariç hâlâ namaz kılan gençler kaldıysa, bu Ehl-i Sünnet cemaatler sayesindedir.
 
Ve tabii ki bütün güzellikleri, huzurumuzu, birliğimizi, dirliğimizi, vatanımızı, bölünmezliğimizi sağlam inancımıza borçluyuz.
Yani Ehl-i Sünnet'e.
Hani diyoruz ya, "bizde bu iman oldukça" diye...
 
Kimse alınmasın ama o gece şehîd olan, gazi olan ve sokağa çıkıp mücadele eden kitlenin tamamına yakını saf Ehl-i Sünnet Müslümanlar idi.
 
Bu sözüm ayrım yapmak değil, bilâkis birleştirmektir. Çünkü Türkiye'nin, hatta bütün Müslümanların tek birleştirici gücü Ehl-i Sünnet yani Sünnîliktir.
 
Ehl-i Sünnet tarih boyunca İslâmiyet'in ana caddesidir. Müslümanların büyük kısmı dört mezhebten birine tâbi olmuştur.
Türkiye'deki cemaatler de (yine istisnalar hariç) bu yolda olma iddiasında ve gayretindedir.
 
İstisnâ derken tabii ki mezhepsiz ilahiyatçıları; Seyyit Kutup, Hamîdullah, Mevdûdî gibilerini hiç kastetmiyoruz.
 
FETÖ lideri teröristi ve hocam dediği "marifeti kendinden menkul" mason Abduh hayranını zaten kastetmiyoruz.
 
Onlar istisnâ bile değiller, dini kendi menfaatlerine göre eğip büken, çoğunun ajan olduğuna inandığım sahte din adamları.
 
Şimdi bu bozuk tayfa ve kendine "Kuran mü'mini" diyen Kur'ân düşmanları, "Kur'an der ki" deyip kendi yorumunu bize Allah kelâmı gibi sunmaya çalışanlar, İngiliz ajanlarının kurduğu Vehhabilik fitnesinin paralı askerleri, Eshâb-ı Kiram düşmanları, evliyalara hürmet etmeyip türbe ziyaretini bile şirk sayanlar...
 
Velhâsıl Ehl-i Sünnet düşmanı son yüzyılın artıkları, fırsat bu fırsat deyip saldırıya geçtiler. Bütün cemaatlere ve mübârek İslâm âlimlerine iftira atıyorlar.
 
Hâlbuki İslâm coğrafyasında Abdülkâdir-i Geylâni hazretleri, İmâm-ı Âzam hazretleri, İmâm-ı Rabbanî hazretleri, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî hazretleri, Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî hazretleri, Abdülhakîm-i Arvasî Hazretleri gibi milyonlarca İslâm âlimini tanımayan ve sevmeyen yoktur.
 
Hasan Sabbah ve Fetullah Gülen gibilerin de hain olduğunu bilmeyen yoktur...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.