Beşiktaş’ı tur kesmez!

A -
A +

Kupa iki ayaklı bir oyun... Genelde ilk maçta risk almaz teknik adamlar. Fakat Şenol Hoca’nın tarzı farklı. O, olası riskleri daha kafadan satın aldı “atıl kapasite” olarak görülen Tolgay, Lens ve Necip gibi değerleri görmek adına. Gençlerbirliği’ne avantaj sağlayan bu tercihle bence doğruyu yaptı. En azından, “Taliscasız” olmayacağını gördü. Sonra doğruyu gördü.
H H H
Adı, “Çeyrek Final” de olsa Beşiktaş gibi üç ayrı hedefe oynayan takımlar herşeyi inceden inceye hesap eder. Maç takvimi, oyuncu planlaması, sisteme bağlılık ve en değerli sonucu üretmek gibi. Hepsi de önemlidir. Nitekim Şenol Güneş de ligde Cuma günü oynayacağı Bursaspor maçını düşünerek Fabrisiz, Pepesiz, Taliscasız, Oğuzhansız, Quaresmasız on bir ile Gençlerbirliği karşısına çıktı. Seçenekleri gördü, kafasındakileri ölçtü.
H H H
Bu risk miydi?
İki kanadı; Gökhan-Lens ve Caner-Babel ikilisine teslim eden, forvette Negredo’nun yanına Pektemek’i yerleştiren tercihin nesi risk olsun diye düşünüyor insan ki, ilk anda. Nitekim o düşünce ilk yarım saatte Beşiktaş’ı öne geçirdi de... Mustafa Pektemek’in golü; harikaydı. Önde üç kişiyle baskı kurmanın, takipçiliğin ve ustalığının eseri o golün daha kolayını atamadı Negredo ama genelde çok iyi mücadele etti. Penaltı golüyle de oyununu taçlandırdı.
H H H
Gençlerbirliği taş gibi takım. Ümit Hoca çok şey katmış bu takıma. Gol buldu ama tur için avantaj değil bu.

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.