Müslüman, vatanına milletine faydalı olur

A -
A +
Müslüman, insanları zararsız ve iyi huylu yapmak için gönderilmiş olan İslâm dinine iman edip ona uyan kimsedir. Devamlı çalışır ve helâl kazanır.
 
Din kardeşlerimize altın öğütler -1-
Yüce Rabbimizin ihsanı ile iman etmek şerefine kavuşan ve bu sebeple Cennete girmesi kendisine vadedilen aziz din kardeşlerim!
Müslüman, insanları zararsız ve iyi huylu yapmak için gönderilmiş olan İslâm dînine iman edip ona uyan kimsedir. Bu dini öğrenen, iyi anlayan, titizlikle tatbik eden bir insan, Allahü teâlânın emirlerine ve devletin kanunlarına itâat eder. İslâm dîni, hükûmete isyan etmeyi, kanunlara karşı gelmeyi, fitne çıkarmayı şiddetle yasak etmiş, bu konuda hiçbir özür kabul etmemiştir. Günümüzde, dinimizi yanlış anlayan ve anlatan, dinde reform isteyen Seyyid Kutup ve Mevdûdî gibi ihtilâlci, bölücü kimselerin uydurma fetvâlarına aldanmamalı, fitne çıkarmamalıdır...
Müslüman, vatanına, milletine faydalı olur. Vatandaşların aynı hak ve hürriyetlere mâlik olduklarını bilir. Kendini kimseden üstün görmez. Rahat ve huzur içinde yaşadığı azîz vatanını, milletini ve bayrağını çok sever. Herkese iyilik eder. Bölücülük yapmaz. Gayrimüslimlere, başka dinden, başka mezhepten olanlara, turistlere, yabancı tüccarlara, misafirlere de hiç kötülük yapmaz. Herkesin seve seve Müslüman olmalarına sebep olur. Kötülük yapanlara nasihat verir. Kimseye hîle, hıyânet yapmaz. Devamlı çalışır. Helâl kazanır. Kimsenin hakkına dokunmaz. Vergilerini, borçlarını vaktinde öder. Bunu, Allah da sever, kullar da sever.
Müslüman, zarûri ihtiyaçlarını karşılamak ve fakirlere yardım etmek için, çalışıp, helâl kazanmalıdır. Süleymân aleyhisselâm ve Eshâb-ı kirâmdan, emîr-ül-mü’minîn Osmân ve Abdürrahmân bin Avf ve diğerleri, Resûlullahtan sonra, mal ve mülk sâhibi oldular. Bu servetleri, sahâbîlik derecelerinin azalmasına sebep olmadı. Sabreden fakîr ile şükreden zenginden hangisinin dahâ üstün olduğunda, Ehl-i sünnet âlimleri ihtilâf etti. Fakîrlik, ibâdet yapmayı güçleşdirirse, ibâdete kuvvet veren zenginlik efdal olur. Böyle, şükreden zenginlere dil uzatmak, Hadîd sûresinin yirmibirinci âyetinden gâfil olmayı gösterir. Bu âyet-i kerîmede, meâlen buyuruluyor ki:
(Allahü teâlâ, bu üstünlüğü dilediğine ihsân eder.) Bu âyet-i kerîme, kâfirlere, fâsıklara muhtaç olmamak için ve Müslümanlara hizmet etmek için ve İslâm ilimlerini yaymak için ve bunları yapanlara yardım etmek için lâzım olan parayı, malı kazanmanın çok sevap olduğunu gösteriyor.
Allahü teâlâ, bütün insanları, imâm-ı Rabbânî ve imâm-ı Gazâlî gibi büyük İslâm âlimlerinin yazılarından ve rûhaniyetinden feyz alarak, küfürden ve sapık inanışlardan korusun! (Ehl-i sünnet) âlimlerinin, Resûlullahtan alarak bizlere ulaştırdıkları, biricik kurtuluş yoluna kavuştursun! Âmin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.