Hiç oynatmadık!

A -
A +
Bu maç bizim grupta 'ya tamam ya da devam' maçımızdı. Beraberlik bile Hollanda'nın tarafına artı olarak yazılırdı. Yani koca bir yılı ancak kazanarak umutlu yaşayabilirdik. 
Peki, ne yapmak lazımdı? Hollanda gibi futbol dünyasında önemli yer tutmuş ama Robben ve Van Persie gibi iki önemli eksiği olan bir takıma karşı her şeyden derinliğimize top yemememiz gerekirdi. Çünkü yukarıda bahsettiğim Hollanda eksikliklerinin dışında adam eksilten, duvar pasıyla saha kat eden oyuncu pek yoktu. Böyle bir takımı dar ve belli bir alanda devamlı yan pasa zorlamak onları hem yorar hem de bizi çok rahat ettirirdi. Aynen öyle yaptık. Ben koca oyunda Hollanda takımının daha önceki maçlarında rastladığımız organize ataklarından tek bir tanesine dahi rastlamadım dersem yalan olur. 
Kendi alanımızda komple topun arkasına geçerken Sneijder faktörüne karşı da iyi yardımlaştık, hemen hemen koca oyunda rakip karşısında hiç ikiye bir kalmadık. Yani teknik olarak bir özet yaparsak, rakibi hiç ama hiç oynatmadık. 
Biz mi? 
Zaten böyle bir oyun kurgusunda bizim takımımızın da müthiş bir oyun sergilemesi mümkün olamazdı. Töre ve Volkan'la taşıyabildiğimiz kadar rakip sahaya top taşıdık, orta alanımızdan da seyrek de olsa bazı katkılar yaptık. Savunmamız Hollanda'nın zaten tarzı olmayan doldur-boşaltlarda hiç falso vermeden çıkan Serdar'ı giren Ersan'ı ve Hakan'ıyla tam not aldı. 
Fatih Hoca sahaya çok kişinin beklediği ya da sözlü yazılı spor medyasının gündeminde duran takıma hemen hemen hiç benzemeyen bazı değişikliklerle çıktı. Gökhan ile Volkan'ın kenardaki duruşları Ozan'ın kadroda yer alışı milli takıma sürat arkada çabuk toparlama ve dinamizm kazandırmıştı. Her türlü üstünlüğüme her türlü aklımıza her türlü oyunu yönetmemize ancak bir isim zehir olurdu. Bütün buraya kadar yazdıklarım büyük oyuncu Sneijder tarafından karalanıverdi. 
Koca Hollanda dün akşam bütün oyun boyunca zaten Sneijder'in kullanacağı ölü toplarla şutlarına bağlamıştı puan umudunu. Nitekim bu Sneijder denen yıldız kim bilir belki de baraj oynama vizemizi iptal etti. 

MAÇIN ADAMI
Wesley Sneijder
KIRILMA ANI
90+2'de yediğimiz gol 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.