Türk dilinde soykırım

A -
A +

İslam harflerinin kaldırılıp yerine latin alfabesinin kabulü tek kelime ile korkunç bir depremdir. Harf devrimi ile 1000 yıllık Türk- İslam medeniyeti yıkıldı. Bir gecede bütün halk cahil oldu. Kütüphanelerde yüzmilyonlarca eser okunamaz hale geldi.


Harf devriminin temel gayesi halkı İslamiyetten koparmak idi. (İnönü hatıraları cilt2) Türk dilinde korkunç bir katliam yapıldı. Arapça, Fransızca ve öz Türkçe kelimeler atılarak uydurma kelimeler ile Türk dili kabile dili haline getirildi.

CHP bütün bu tahribatı Lozan'da İngilizlere verdiği sözü (gizli anlaşma) için yaptı. 124 yıl önce Jahmes Redhouse'nın bastırdığı İngilizce- Türkçe sözlükte Türkçe kelimeler İngilizceden fazla idi. Türk dili bir ilim ve edebiyat dili idi.

1923'ten sonra CHP dikta iradesi kelimeleri ata ata Türk dili kabile diline döndü. Her millet başka milletlerden "kelime" almış ve kendi gramerine ve diline göre kollamıştır. Balkanlar Osmanlıca kelimeleri almıştır. Sadece Sırpçada binlerce kelimenin aslı Türkçedir. İngilizce ise çeşitli ülke dillerinden alarak zenginleşmiştir. İngilizcede sadece 4000 Korece kelime vardır.

CHP'de tek parti iktidarı Türk diline barbarca ve istilacı devlet gibi davranmıştır. Ne hazindir ki, dünya ülkeleri dillerini zenginleştirirken Türkiye dilini fakirleştirmiştir. Arapça kelimelerin atılması ise halkın İslamiyeti hatırlamasını önlemek içindir.

Türk dilinde (münakaşa- münazara ve mübahase) atılarak tek kelimeye indirilmiştir. Bunların yerini tartışma almıştır. Tasfiye ve uydurmalarla Türk dili bozuldu. Ve bunun neticesi insanların düşünce ve fikir üretme, geniş hayal ufukları dumura uğradı.

Kültürümüz, sanatımız geriledi. Dil bilgini Heidderger'e göre: "Biz dili konuşmayız. Dildir bizim aracılığımızla konuşan... Yeryüzünde hiçbir dil Türkçenin 20. Yüzyılda yaşadığı türden bir katliama maruz kalmadı... Dil devrimi sadece yüzlerce yıllık bir kültürü, harflerinden, kelimelerinden, kitaplarından, seslerinden mahrum etmedi. Bir milletin ifade imkanlarını kısıtlayarak ruh ve anlam dünyasını bozdu..."

Dil ve harf devrimi bu ülkenin yeniden "Cihan devleti" yani süper güç olmasını önlemek ve İslam Dünyasından tecrit etmek için yapıldı. Dil devrimi aynı zamanda manevi bir soykırımdır. Sonradan icat edilen sentetik (uydurma) Türkçe, zihni işleyişimizi sekteye uğratacak düşünme yeteneğimizi, akıl yürütme gücümüzü zayıflattı. Sonuçta derinliksiz, ifade imkanları fevkalade kısıtlı bir dile mahkum edildik.'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.