Birleşmiş Milletlerin vesayeti (2)

A -
A +
2000'li yılların başında İsrail'in hedefi GAP'ı ele geçirmek idi. 2002'de iş başına gelen Ak Parti iktidarı bunu önledi. Siyonist örgüt JDC, Adıyaman'da sosyal eğitim merkezi açıyordu. (2003) İsrail 2004'te Kuzey Kıbrıs'a 100 bin Yahudi yerleştirme planı vardı. İsrail bugün bile dindar ve Yahudi nesiller yetiştiriyor. 
Batı'da Yahudi aleyhtarlığı artıyor. ABD'de 100 binler Gazze lehine yürümüştür. 2003'te Yahudiler ABD'nin himayesinde, UNESCO'nun sit alanı olarak ilan ettiği Babil Asma Bahçelerini ve mübarek kabirleri yağmalamışlardır. 
Musevi entelektüel İsrael Shamir, 2003'te İstanbul'da gerçekleştirilen konferansta "Amerika'yı İsrail yönlendiriyor" demiştir. Chomsky göre "En büyük terörist Amerika'dır." Avrupa Birliğinin 2003 yılında yaptırdığı ankete göre: "Dünya barışını tehdit eden İsrail sonra ABD'dir." 
The Independent yazarı Robert Fisk, ABD ve İngiltere'nin terörle mücadele iddiasıyla başlattığı istila ve yağma harekatını tiksinti veren kirli bir savaşa benzetmiştir. Yine stratejik uzmanlara göre: "Ülkelerindeki ekonomik krizleri zayıf ve ekonomik çıkarlarına uygun ülkeleri işgal ederek örten ABD ve onun sadık müttefiki İngiltere bu ülkelerin milli gelirini sömürerek büyüyor." ABD 60 ülkede kapitalist ve liberal devrim peşindedir. 
Kızılay "Gazze umudunu kaybetmesin" sloganı ile Gazze'ye ilaç, gıda ve acil ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. AB anketinde olduğu gibi dünyada barışı önleyen 2 güç ABD ve İsrail'dir. Her ikisi de kendi felaketlerini ve sonlarını hazırlıyorlar. Çünkü "Zulüm payidar olmaz."
Uzun yıllar Filistinlilerin liderliğini yapan Yaser Arafat, Nobel Barış Ödülünü almış idi. Bütün gayretlerine rağmen İsrail'in soykırımını durduramadı. İsrail'in soykırımı ne ilk ne de sondur. Yahudi asıllı Richard Cohen, 30 Nisan 2002 tarihli yazısının başlığı "Filistinliler haklıdır" şeklinde idi. Bu yazıda Yahudi asıllı olmasaydım Yahudi düşmanı olurdum demiştir. 
İsrail'in 1945'ten bu yana politikası hep soykırım olmuştur. Ancak unutulmaması gereken gerçek İsrail'in zulmüne destek olanlar gün gelecek onun zulmüne maruz kalacaktır. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.