Vatikan ve dinler arası diyalog

A -
A +
Dinlerarası diyaloğu anlatmadan önce Vatikan'ı bir parça tanıyalım. "İnanılması güç sırları, gizli geçitleri, şifreleri ve yeraltı yolları, irili ufaklı 200'den fazla binası ile tam anlamıyla dünyanın en esrarengiz devletidir. Minik bir devlet olmasının yanında büyük bir güçtür. 
Vatikan'ın temel görüşü "Vatikan'da öğrenilen sırlar, öbür dünyada bile açıklanamaz"dır. Vatikan'da çok sayıda teşkilat ve bu teşkilatlar içinde Vatikan devletinin beyni olarak da "Curiax" vardır. Vatikan'ın mal varlığı sırdır. Uzmanlara göre dünyanın en zengin devletidir. 2000 yılında (günlük- haftalık- aylık) 200'den fazla gazete ve dergi 154 radyo istasyonu ve 49 televizyon kanalı vardır. 
Vatikan'da iktidar kavgası hem içerde hem de dışarda devam etmektedir. Vatikan geçmişte "Engizisyon Mahkemeleri" ile milyonlarca insanı katletmiş ve 2 milyon kadını cadı diye yakmıştır. 2000 yılına kadar 263 papadan kaçının eceliyle kaçının da cinayete kurban gittiği meçhuldür. 
Vatikan "Ateizmin" de kaynağı olmuştur. 400 yılın önde gelen ateistleri Roma kilisesi (Vatikan)dan çıkmıştır. Vatikan'ın tarihi sayısız cinayet, entrika ve skandallarla doludur. 1453 İstanbul'un fethine kadar Hıristiyan devletlerin egemenliği "papa"ya aitti. 1453'te bir genelge ile egemenlik hakkı imparatorlara bırakıldı. 
Vatikan ile manastır arasında kavga yaşanmaktadır. Manastırlarda 1 milyonu aşkın rahibe vardır. Vatikan gizli örgütler ve mason locaları ile irtibatlıdır. Başta "Hoşgörü" (Tolerans) "Dinler arası diyalog" ve "İbrahimi Dinlerin Birliği" şeklinde formüle edilmiş olan planları uygulamaları istendi. Onlar da bu projeleri hızla gerçekleştirdiler. Ve bu tuzağa bir grup Türk de düştü. 
Papanın elinde büyük bir koz, "Aforoz" etmek vardır. Yahudi asıllı Saul, sözde İsevi görünerek Hıristiyanlığı bozdu. Bu kişi Aziz Paul olarak anılır. Franko ve Hitlerin SS timleri ile ilgileri vardır. 
Müslümanlara tuzak "Hoşgörü- Dinlerarası diyalog- İbrahimi Dinlerin Birliği" Vatikan'ın bu projesini hayata geçirebilmek için 1940'lardan başlayarak kurulmuş olan bazı örgütlerin çalışmalarına 1965'ten sonra hız verdiler. 
Bu örgütler şunlardır: Focolare, Catecumenante ve Lüberty. Opus Dei örgütü "Vatikan'ın mafyası"dır. Polonyalı Kardinal Karol Wojytla'yı Papa olarak tahta oturttu. "2. Jean Paul olarak" Papa 2. Jean Paul 1991 yılında ilan ettiği "Redemptoris Missio" (Kurtarıcı misyon) isimli genelgesinde aynen şöyle diyordu:"Dinlerarası diyalog kilisenin bütün insanları kiliseye döndürme amaçlı misyonunun bir parçasıdır. Bu misyon aslında Mesih'i ve İncil'i bilmeyenlere ve diğer dinlere yöneliktir."
27.10.2014
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.