Çözüm sürecinin manileri

A -
A +
Çözüm sürecinin karşısında çok sayıda mani vardır. İçeride başta PKK olmak üzere muhalefetteki bütün partiler, paralel yapı, faiz lobisi, vesayet rejimi taraftarları bu süreci baltalamak için uğraşmaktadırlar.
Dışarıda ise başta İsrail olmak üzere ABD, Almanya, İran, Suriye ve Avrupa Birliği vardır. 1699 Karlofça Antlaşmasından 2008 yılına kadar Hıristiyan Batı, Osmanlının ve Türkiye'nin meselelerinde ve ihtilaflarında hep taraf oldu. Ancak 2008'den sonra Türkiye ilk defa bağımsız oldu. Ve çözüm sürecinde dış güçlerin ve bilhassa ABD ve AB'nin taraf olmasını reddetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakanlık döneminde dış ülkelerin müdahalesine karşı çıktı.
Çözüm sürecinin önünde çok sayıda maniler vardır. Allahü teala yardımcımız olsun. Şer güçlerin şerrinden korusun. (Amin) Başta PKK olmak üzere terör odaklarının Türkiye'ye verdiği zarar 400 milyar dolardır. Bu ise 10 adet Yavuz Sultan Selim Köprüsüne denk gelecek bir meblağdır.
Terör teşkilatları emperyalist güçlerin ve küresel sermayenin "Haçlı Ordusu"dur. HDP ve BDP PKK'nın şantiyeleri, okulları ve iş yerlerini yakıp yıkmasına seyirci kalmaktadır. Ya PKK'dan korkuyorlar ya da PKK'nın siyaset sahnesindeki görüntüleri oldukları için işlerine geliyor!..
İnşallah yanılırım ama genel seçimlerden sonra HDP'nin bir kaosa sebep olmasından endişe ediyorum. Geçmişte Paralel Yapının savcı, polis ve ilgilileri Kürt asıllıların aleyhinde idiler. Şimdi ise HDP ve BDP Paralel Yapı ile dirsek temasındadır.
Paralel Yapının hedefi yalnız devleti ele geçirmek değil; Ehl-i Sünnet itikadını tahrip etmek peşindedir. Devlet sırlarını çok sevdikleri güneydeki ülkeye (İsrail7e) ve onun bir "sömürgesi" olan ABD'ye ulaştırdıklarına inanıyorum.
Avrupa Birliği ve ABD demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları konusunda çifte standartlıdır. Yani münafıktır. Suriye'de 300 bin insanın katline ve Mısır'da gösteri yapan 3 bin kişinin öldürülmesine seyirci kalan utanmaz Batı, Türkiye'de sahte delillerle 18-20 ay hapsedilen polis ve medya mensuplarının gözaltına alınmasını basın hürriyetine darbe demiş ve Paralel Yapının yanında yer almıştır.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.