Çanakkale zaferinin kahramanları

A -
A +
Çanakkale ruhunun bitkisel hayattan çıkması için çalışan Menderes idam edildi. Aynı şekilde çalışan Özal zehirlendi. Şimdi ise Erdoğan aynı yolda yürüdüğü için hedef tahtasına oturtuldu. Çanakkale'de 315 bin askerimiz vardı. Bu askerlerimizin 253 bini şehid oldu. 34 ülkede 70 adet şehitliğimiz vardır. Başka ülkelerin bu kadar şehitliği yoktur.
9 Ocak 1916'da Çanakkale Savaşı, Osmanlının zaferi ile neticelendi. Yahudi birliğine komuta eden İngiliz komutan Jabotinsky hatıratında: "Türkler dürüst, alçak gönüllü, cengaver, misafirperver ve merhametlidir... Ve Birinci Dünya Savaşının Avrupa'da güç rekabeti değil, büyük güçler arasında Osmanlıyı paylaşmak ve Filistin'de Yahudi devleti kurulması için açılmıştır" demektedir.
Çanakkale'de ölen İngiliz askerlerinin mezarlığı Lozan'a göre İngiliz toprağıdır. Suriye'deki türbe naklini tenkit eden muhalefete duyurulur. Ne hazindir ki, İngiltere ve Fransa sömürgelerinden gelen ve Osmanlıya karşı savaşan Müslümanların mezarlarının başında "haç" vardır.
Çanakkale bir destandır. Ciltlere sığmaz ancak kalplere sığar. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Allahü teala şefaatlerine kavuştursun. (Amin) Çanakkale'de 2 adet ordu vardı. 2. Ordu komutanı Vehip Koçi Paşa 1. Ordu komutanı ise Golç Paşa'dır. Yine Çanakkale'de 8 tane kolordu savaşmış idi. Bunlardan 5 tane kolordu komutanı Osmanlı Paşası, 3 tanesi de Alman idi.
Kolordu komutanları ise Mehmet Ali Paşa, Faik Paşa, Esat Bilkat Paşa, Fevzi Çakmak, Hilmi Paşa'dır. Alman Kolordu komutanları ise Trommer Paşa, Weber Paşa ve Kannin Gesser Paşa'dır. Çanakkale'de 19 adet tümen var idi. Bu tümenlerin komutanları; Cafer Tayyar, Hasan Askeri, Nikole, Cemil, Süleyman Basri Somen, Süleyman Şakir Orbay, Ali Remzi Alçıtepe, Ali Rıza Sedes (İstiklal Harbinde Büyük taarruz planını hazırlayan kişidir), Ali Sami Bey, Çolak Selahaddin Köseoğlu, Rafet Paşa, Selahaddin Adil Paşa, Hawik Paşa, Kazım Karabekir, Mehmet Şükrü, Rüştü Sakarya, Mustafa Kemal, Ali Remzi Bey, Ali Fuat Cebesoy, Esat Bey...
Cumhuriyet tarihinde Çanakkale Savaşı denilince, sadece Mustafa Kemal gündeme getirilmiş ve bütün başarılar ona atfedilmiştir. Diğer komutanlar âdeta unutturulmuştur. Maalesef yakın tarih yalanlarla doludur. Bütün başarılar bir kişiye verilmiştir. Çanakkale Savaşı okullarda gerçek yüzü ile okutulmalıdır. Mustafa Kemal de diğer komutanlarla beraber hareket etmiştir. Çanakkale zaferi komutanıyla askeriyle bir kişiye değil, 315 bin kahramanımıza mal edilmelidir... Zira akıl da mantık da böyle söylemektedir...
Bugüne kadar ortaokul ve liselerimizde okutulan tarih ders kitaplarımızda kara savaşlarının en önemli cephesi olan güney cephesinden (Güney Cephesi Kartalı Ali Sami Bey) hiç bahsedilmez. İngiliz ve Fransız işgal kuvvetlerinin ana çıkarma bölgeleri güney cephesidir. Oysa Güney cephesindeki savaşlar ve başarılar her nedense bir türlü anlatılmadı. Genç nesillere Çanakkale Savaşı olarak 18 Mart 1915 deniz zaferi ile 9-10 Ağustos Anafartalar Muharebeleri anlatılarak beyinler yıkandı. Diğer başarı ve zaferlerin üzerleri örtüldü de örtüldü!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.