Ekonomideki iyileşmeler -2-

A -
A +
Hükümet işsizliğe derman olacak bir paket için kolları sıvadı. Detaylarını Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 7.5 milyar TL'lik paket, 120 bin vatandaşa iş kapısını açacak. İstihdam Paketi ekonomiye can katacak. 11 ayaklı paket istihdam ve yatırıma özel teşvik getiriyor. 120 bin kişi toplum yararına işlerde çalıştırılmak üzere işe alınacak. Yatırımcının vergi yükünü hafifletecek olan paket, ekonomik dengeleri de etkilemeyecek.
Kanal İstanbul'un uzunluğu 43 km olacak. Üzerinde 6 köprü ve her kıyısında 250 bin kişilik konut yapılacak. İnşallah bu proje gerçekleşir. 
Yavuz Sultan Selim Köprüsünde raylı sistemle beraber 4 gidiş 4 de geliş olacak. Bu köprü bittiğinde dünyanın en uzun ve en geniş köprüsü unvanını alacak. Kenar açıklıklarıyla beraber köprünün toplam uzunluğu 2164 metre olacak. 322 metre ile dünyanın en yüksek kulelerine de sahip olacak köprüde çelik tabliyeler Tuzla ve Yalova'da inşa ediliyor.
Yabancı yatırımcılar 20-27 Mart 2015'te Türkiye piyasalarına 1.6 milyar dolarlık giriş yaptı. Borsada son 10 ayın en yüksek alımı gerçekleşti. AK  Parti'nin seçim beyannamesine göre Gümrük ve Ticaret ile Ekonomi ve Sanayi Bakanlıkları birleştirilerek Sanayi ve Kalkınma Bakanlığı kurulacak.
Petkim olmasaydı 20 milyar dolarlık TANAP olmazdı. İşsizliğe 2.8 milyar TL ayrıldı. Ankara Garı 2016 Temmuz'unda faaliyete geçecek. Garda 3 peron ve 6 hızlı tren hattının yapımı halen devam etmektedir. Yakında İstanbul Mercedes'in teknoloji üssü olacak.
1.9 milyar TL'lik deri ihracatının 2023'te 10 milyar dolara çıkması için 19 stratejik hedef tespit edilmiştir. 2015 yılı içerisinde çiftçiye verilecek olan tarım desteği ile birlikte çiftçinin bir hayli rahatlayacağı öngörülmektedir.
İhracat lideri otomotiv sektörü 2015'in 3. ayında üretimi yüzde 31 artırarak son 7 yılın zirvesine çıkmıştır. Sivas'taki TÜDEMSAÇ'ta dünyanın en gelişmiş trenine sahip yük vagonları ihracatı yapılacaktır. İnşaat olmazsa bir ülke kalkınmasını tam bitiremez demektir.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Birlikleri son 12 yılda 40 milyar TL kredi kullandırdı. Dünyanın en büyük üç katlı tüneli, raylı köprü, Kartal'da yapılan Adliye Sarayı ve düğün salonu bu krediler çerçevesinde yapılmıştır. 
Son 10 senede sigaraya 230 milyar TL harcandı. Bu son derece büyük bir israftır. Oysa bu para ile 45 tane üçüncü köprü yapılabilirdi. 
3 istihdam paketi ile işsizlik son derece azalırdı. Bu durumda kazanan taraf küresel sermaye, kaybedense ülke ve insanlarımızdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.