Hayata geçen projeler

A -
A +

Türkiye'nin ihracatının omurgası olan otomotiv sektöründeki grevin seçim öncesi olması manidardır. Bursa'da sendikalar arası rekabet, sendikaların işçileri tehdit ve teşviki ile Oyak Renault, Tofaş, Coşkunöz ve Mako fabrikaları üretimi durdurdu. Ve birkaç oy için işçiler sokağa döküldü. Grevin 1 günlük maliyeti 175 milyon TL'dir. Toplu sözleşmeler 31 Ağustos 2017'ye kadar geçerlidir. Grevdeki işçi sayısı 12 bindir.

Bursa'da işçiler bir Gezi olayı çıkarmak için aralarına karışan provokatörleri içlerine almadılar. Dış güçler ve onların emrindeki taşeronlar işçi ile işvereni birbirine düşürmek istediler. 2014 yılında otomotiv sektörü 1 milyon 170 bin adet üretim gerçekleştirmiştir. İhraç edilen 885 bin araçtan 22 milyar 700 milyon dolar ihracat geliri elde edilmiştir.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci; "Bu ülkeye Dünya Bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek" demiştir. Karadeniz Holding Irak'taki Türk enerji gemilerinin voltajını 250 megavattan 410 megavata yükseltti. Irak'ın enerji tüketiminin yüzde 10'unu, Basra'nın da yüzde 60'ını bu şirket sağlıyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e göre; "1500 TL asgari ücretin fazla olmadığını ama bunun için bilgi, yoğun teknoloji ve üretimin daha da artması ile ücretleri yukarı çekeceklerini" söyledi. ABD ekonomisi her ay 40-50 milyar dolar açık veriyor. Bunun anlamı; ihracatın ithalattan az olmasıdır. Avrupa Birliği ise her ay 20 milyar Euro fazla veriyor.

Asya Kalkınma Bankası, Asya'ya yatırım yapacak Türk şirketlerine 5 milyar dolar vereceğini açıklamıştır. Türkiye'de çok sayıda sendika başkanı büyük servet sahibi olmuştur.

Adıyaman "Nissibi Köprüsü" açılmıştır. Yüksekliği 96 metre uzunluğu ise 610 metre olan köprünün Diyarbakır-Kahta arasını 110 kilometre azaltacağı bildirilmiştir. Dünyada sadece birkaç ülkede olan "uzay üssü" Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezini Cumhurbaşkanı Erdoğan açmıştır. 9 bin 800 metrekare bir alana kurulu olan üs; uydular fırlatabilecek, uzayda test yapabilecek. Dahası ilk yerli uydumuz Türksat 6A'nın montajı burada yapılacaktır.

1964 yılında dönemin Bayındırlık Bakanı Arif Hikmet Onat tarafından sözü verilen Ordu-Giresun Havaalanının temeli 24 Temmuz 2011'de atılmış idi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başbakanımız Davutoğlu'nun katıldığı bir törenle 22 Mayıs 2015'te açılmıştır.

50 yıl içinde 8 cumhurbaşkanı, 25 başbakan, 41 ulaştırma bakanı ve 34 bayındırlık bakanı eskiten projeyi bitirmek AK Parti iktidarına nasip olmuştur...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.