Önemli bilgiler...

A -
A +

70 milyon ton ham petrol taşıyacak olan Samsun-Ceyhan Boru Hattı Türkiye’nin sırtına inen hançerdir. İnşallah Rusya petrolü gelmez. Çünkü bu proje Türkmen gazını önleme projesidir. Ve Rusya’nın isteğidir. Eğer bu proje gerçekleşirse yeniden Rusya’nın boyunduruğu altına gireriz.
2011 yılında petrolün varili 110 dolar idi. Şu anda ise 35-36 dolardır. Bu ise Rusya’yı krize sürüklemiştir. Dahası Rusya’nın silaha yatırımı krizi derinleştirecektir. Rusya’nın silah sanayi dışında sanayisi yoktur. İhratacının yüzde 65’i gazdır. Bundan sonra ihracatının büyük kısmı kerestedir. Putin Türkiye aleyhine ne söyledi ise yalan olduğu görülmüştür.
Yeni ittifak PKK-HDP-Rusya-İran-Suriye-Irak’tır. Terörle mücadelede strateji önemlidir. Yanlış strateji yanlış ilaç gibidir. Rusya’nın Suriye’deki varlığı uzun süre devam edemez. Irak halkının yüzde 80’i Esad’ın düşmanıdır. Bu caniye yardım eden ve masum insanları katleden cani Rusya, Irak’tan defolup gidecektir.
1699 Karlofça Antlaşmasından 2008 yılına kadar Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti bağımsız değil idi. Dış güçlerin ve bunların Türkiye’deki uzantılarının vesayeti altında idi. Ve bu güçlere ilk defa “Hayır”ı Erdoğan ve AK Parti demiş oldu. Böylece Türkiye “Hayır” diyebilen bir ülke oldu.
Türkiye rüzgâr-güneş-hidroelektrik-nükleer ve diğer yöntemlerle enerji üretimini yapmalı, bu sayede Rusya ve İran’a bağlı olmaktan kurtulmalıdır. Her ikisi de Türkiye’nin tarihî düşmanıdır. Şu anda gerek inşa hâlinde olan gerekse proje aşaması yapılan 150 hidroelektrik santrali bulunmaktadır. Bu santraller faaliyete geçtiğinde Türkiye 12 tane Keban santrali kadar enerji üretecektir. Halihazırda Türkiye’nin yüzde 27 elektriğini hidroelektrik santraller karşılamaktadır.
2014 yılında üretim olarak Türkiye Avrupa’da birinci, dünyada sekizindi sıradadır. 2015 yılında ekonomide gelişme olarak yüzde 4 ile dünya liginde 7. Sıradayız. Son 13 yıl içinde Türkiye nerede ise 3 kat büyümüştür. Dışarda ve içerde AK Parti ve Erdoğan düşmanlığının temeli budur.
Türkiye 2.5 milyon mülteciyi bağrına basmıştır. Batı ülkeleri ise on binlerle ifade edilen mülteciler için bile şiddet uygulamaktadır. Ülkemiz 140 ülkeye milyarlarca dolar yardım etmiştir. Geçmişte yardıma muhtaç Türkiye artık yardım edenler listesinde birinci sıradadır.
Atilla İlhan’ın şu tespiti ne kadar da doğrudur: “Türkiye’de her zaman en az yüzde 10 hain kontenjanı vardır.”
HDP’nin demokratikleşmek adına ortaya attığı 14 maddelik planı Kürtler için değildir. Olsa olsa Türkiye’yi Suriye gibi karıştırma planıdır!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.