Ana vatan ve devlet baba

A -
A +
Türk milletinin en belirgin özelliği vatan sevgisidir. Onun gözünde vatan "ana", devlet "baba"dır. Bu özelliği genlerine işlemiştir. Türkiye dışında başka ülkelerde rastlanmaz. Bilhassa Avrupa’da devlet ile halk arasında asırlardır süren bir düşmanlık vardır. Sebebi ise halkın derebeylerinden, krallarından çok zulüm görmesidir. Devleti sevmezler.
Yıldırım Beyazıd ile Emir Timur arasındaki savaştan sonra Osmanlı sarsıntı geçirdi. Bunu fırsat bilen bazı Türk asıllı beylikler Osmanlıdan ayrılırken, Balkanlardaki Osmanlı idaresindeki devletler Osmanlıya sadık kaldılar. Peki neden sadık kaldılar? Çünkü eskiye dönük krallarının zulmüne dönmek istemediler.
Darbe teşebbüsünde bulunanlar şerefli Türk askeri değildir. PKK, DHKP-C, PYD, DAEŞ gibi silahlı teröristlerdir. Aralarında fark üzerlerindeki asker üniformasıdır. Bu başkaldırıda teröristlerin hepsi Paralel Yapı mensubu değildir. "Terörist koalisyonu"dur. Paralel Yapı, AK Parti ve Erdoğan düşmanları, maceracılar, başarılı olacağına inanan ve geleceğe dönük makam hırsı olanlar, İslamiyete düşman olanlar ve diğerleridir. Bu terör kalkışmasında başı Paralel Yapı çekmiştir.
Maalesef halk Mithat ve Hüseyin Avni Paşa komplosu ile katledilen Sultan Abdülaziz Han ve tahtından indirilen ve dünyanın bir numaralı devlet adamı olan Sultan Abdülhamid Han ve Türkiye’de demokrasinin yolunu açan Menderes’e sahip çıkamadı. Sadece gözyaşı döktü. Halk bir daha o karanlık günleri yaşamamak devleti ve demokrasi için canını feda ederek eşi görülmemiş bir kahramanlık göstermiştir.
Gaflet uykusuna dalmayalım. Bu şer güçler kendi zayıf taraflarını takviye ve halkın gücünü zayıflatarak bu ülkenin demokrasi ve huzurunu yok etmek isteyeceklerdir. Darbe karşıtı halkın, askerin ve polisin bu şanlı kahramanlığını şimdiden yıpratmak ve küçük göstermek için bu hainler zehirlerini kusmaya başladılar.
Halk hayatını ülke için feda ederken bu ülkeyi sömürenler darbeye kalkışan tankları alkışlıyordu. Ve bu alkış yalnız Bağdat Caddesi ve Nişantaşı'ndan da değildi… Türkiye’nin semaları ezan sesleri ve Türk bayrakları ile şereflendi. Bu zafer Allahü tealanın yardımı ve ihsanı yurt içi ve yurt dışındakilerin duaları ile gerçekleşti. Ne kadar şükretsek azdır. 
Devlet darbeleri önlemek için bir plan hazırlamalıdır. Kimin nerede ve nasıl ve ne yapacağı tespit edilmelidir. Tedbirli olmak şarttır.
Hiçbir darbe halka dayanmadıkça başarılı olamaz. Aksi saman alevi gibidir. Er geç kaybetmeye mahkûmdur. Darbe karşıtı general, subay, astsubay ve erlerin hizmetleri ve canı pahasına kahramanlıkları, şanlı polisimizin ve yüce milletimizin kahramanlığı tarihe altın harflerle geçmiştir. 
Çanakkale Savaşında düşman askerine karşı dedelerimiz nasıl savaşmış ise 15 Temmuz gecesi de milletimiz aynı ulvi duyguların değişik tezahürü olarak darbeye karşı koymuştur. 
Her biriniz destan yazdınız...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.