Orta Doğu denklemi

A -
A +
Orta Doğu, çok bilinmeyenli bir denklemdir. Çözülmesi zor olsa da imkânsız değildir. Bu konuda yalnız devlet değil siyasi partiler, odalar, iş adamı dernekleri, vakıflar ve bazı sivil toplum kuruluşlarına millî bir vazife düşmektedir.
Sadece Orta Doğu ile ilgili değil, siyasi, ekonomik, sosyal, sağlık ve diğer konularda da araştırma yapmaları şarttır. Nasıl ki Türkiye düşmanları bu konuda son derece faaliyet içinde ise görüş, araştırma bilgi topluyorlarsa, ülkesini seven bütün oluşumlar da titiz bir araştırma yapmalıdırlar.
En başta ülkelerin geçmişlerini, şimdiki ve gelecekteki hedeflerini ve potansiyel güçlerini, ayrıntılı bir şekilde bilmemiz gerekir. Buna mecburuz. Osmanlının yıkılışında Osmanlı topraklarını 23 parçaya bölen ve sınırları cetvelle çizen emperyalist güçler şu anda iç savaşlar, darbeler, klasik ve post-modern savaşlar ile yeni ülkeler ve hudutlar peşindedir.
Fırat Kalkanı ABD’nin Suriye’deki menfaatlerine yani Kürdistan projesine çomak sokunca ABD Menbiç’te PYD’yi takviye ederken; Çukurca bölgesine de PKK’yı sevk etmiştir. 21 şehit ve yüzlercesinin gerçek katili emperyalist güçlerdir. Devletleri tanımak gerekir. Anglo-Sakson ülkeler (ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya Yeni Zelanda) tüccar devletlerdir. İktidarların yetkisi yoktur. İktidarlar büyük holdinglerin isteklerini yerine getirmeye mahkûmdur.
Yaklaşık 15 yıl önce idi. Bir ABD’li üst düzey yetkilinin sözü şöyle idi: “Türkiye’ye hâkim olmaya mahkûmuz. Orta Doğu’ya hâkim olmanın yolu Türkiye’ye hâkim olmaktan geçer. 2008 yılına kadar Türkiye ABD’nin vesayeti altında idi. Erdoğan IMF ile ilişkileri kesince ABD’nin vesayeti sona erdi. Erdoğan ve AK Parti düşmanlığının gerçek sebebi budur.
17-25 Aralık yargıya darbe teşebbüsü, MİT Müsteşarını yargılama isteği, Taksim Gezi Parkı olayları, 6-7 Ekim olayları ve 15 Temmuz darbe teşebbüsü ABD ve AB’nin desteği ile olmuştur. 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı Türkiye’de iç savaş, bölünme ve Kürdistan projesi adım adım gerçekleşecekti.
15 Temmuz darbe teşebbüsünden üç ay önce ABD ve AB, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına çok gizli olarak "yakında Türkiye’de iç savaş olacak, 3-4 yıl devam edecek. Gayrimenkullerinizi satın, iş yerlerinizi kapatın, 3-4 yıl sonra aynı şeyleri daha ucuza alacaksınız" demiştir...
ABD halkı her türlü haklara sahiptir. Ama ülkesini idare etme hakkına sahip değildir. ABD, Yahudi, Rum ve Ermeni lobilerinin vesayeti altındadır. Paralel Yapı, PKK, DAEŞ ve diğerleri ABD’nin emrinde ve Haçlı Ordusu rolündedir. Türkiye’nin Rusya ve Çin ile yakınlaşması ABD ve AB’yi rahatsız etmiştir. Putin’in danışmanına göre Türkiye-Suriye (Esad) arasında görüşmeler yapılacak... 
Almanya Erdoğan’a tanımadığı video konferansı PYD ve PKK liderlerine tanımıştır... 
ABD ve AB 15 Temmuz darbe teşebbüsünün başarılı olacağına ve iç savaş çıkacağına inanıyordu. Hüsrana uğradılar!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.