Önemli gelişmeler

A -
A +
DAEŞ’ten temizlenen Cerablus’a Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Valiliği tarafından su ve elektrik hizmeti verilmektedir. İslam ve Müslüman düşmanı DAEŞ, Cerablus’u terk ederken geride bir enkaz bırakmıştır. DAEŞ'in, Cerablus’u işgali sırasında çok sayıda kişiyi idam ettikten sonra başlarını kesip top gibi oynadıkları bölge halkının ifadesidir.
Rusya Dışişleri Bakanlığına bağlı Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Elena Panomaryov’a DAEŞ’in İslamiyetle ilgisi olmadığını, "akıllı kişiler" tarafından yönetildiğini, DAEŞ’in yıllar önce planlandığını, projelerinin hedefinin bölgede kaos ve istikrarsızlık oluşturmak, korku meydana getirmek, İslam Devletinin maske olduğunu ifade etmektedir. Bu tahlili son derece isabetlidir. Bazı din adamlarına göre DAEŞ’in Müslüman olmadığı Hadis-i şeriflerle bildirilmiştir...
Avrupa Birliği, gerçekleri yavaş yavaş görmeye başlamıştır. AB Türkiye Raportörü Piri ve Federica Magherini “Türkiye büyük ülke, kilit ortağımız” ve “Türkiye, demokrasi ve hukuk devletidir; yanında olmalıyız… Gülen’in herkes için nasıl büyük bir tehlike olduğunu anlayamadık” demişlerdir...
Rus Genelkurmay Başkanı geçtiğimiz hafta Türkiye Genelkurmay Başkanını ziyaret etmiştir. Bu ziyarette bir numaralı gündemi Suriye oluşturmuştur. Antalya’da 3200 yabancı şirketin 493’ü Ruslara aittir.
Türk ve İslam düşmanı Der Spiegel bayram öncesinde Türkiye ve Erdoğan hakkında son derece çirkin iftiralarda bulundu. ABD Başkanlık seçimi öncesi Siyonizm ve Yahudi lobisinin desteği için ABD 10 yılda İsrail’e 38 milyar dolar hibe edecek. ABD’nin Orta Doğu stratejisi “İsrail’i kollama ve koruma" üzerine kurulmuştur.
Belediye’ye kayyum, tayini hukuki bir karardır. Ancak geç alınmıştır. ABD Büyükelçisi’nin sözleri Türkiye’nin iç işlerine müdahaledir. Ve bu eski bir alışkanlıktır. 1699 Karlofça Antlaşmasından 2008 yılına kadar dış güçler Türkiye’nin iç meselelerine devamlı müdahale etmişlerdir. Geçmişte yüzlerce müdahale olmuştur. Girit ve Kudüs meselesi bunlardan sadece ikisidir.
Seçilmiş olmak, teröre ve teröriste destek olma hakkını vermez. Bilakis sosyal sorumluluk çerçevesinde önleyici hizmet  içinde yer almayı gerektirir. Zaten “Zulme rıza zulümdür” 2011’den bugüne kadar 3128 kişi sınır dışı edildi ve 37 bin 121 kişiye Türkiye’ye giriş yasağı kondu. (DAEŞ raporu)
Hakkâri-Çukurca 2154 metre rakımlı Kaletepe’de yüzden fazla PKK’lının saf dışı edilerek bayram sabahı; subay ve askerin kıldığı bayram namazı bir zaferdir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.