Çeşitli bilgiler

A -
A +

 15 Ocak 1949 tarihinde Yüksek Mühendis Topçu Albay Emin Bozoğlu’nun hazırladığı ve tecrübelerle başarılı olduğu raporlarla belgelenen “Roketatar” projesi bazı güçlerce engellenmişti. Aynı Emin Bozoğlu yine 1960 askerî darbesinden sonra bir ekip ile Türkiye’nin ilk yerli otomobilini üretti fakat dış güçler ve faiz lobisi, küresel sermayenin Türkiye’deki temsilcileri “Devrim” ismini taşıyan otomobilin üretimini önledi.
AK Parti iktidarına düşmanlığın bir sebebi de 2023 yılında Türkiye Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kara, Hava ve Deniz her türlü ihtiyacının yüzde 80’ini yerli üretimle karşılayacak olmasıdır. Şu anda yüzde 60’ların üstünde yerli üretim olmaktadır.
Şu anda dünya Müslümanlarının nüfusu 2 milyar 100 milyondur. 2030 yılında 2 milyar 300 milyon olması tahmin edilmektedir. Müslümanların senelik geliri 2 trilyon 100 milyar dolardır. Maalesef bu gelirin önemli kısmı Hıristiyan Batı bankalarındadır. ABD ve İngiltere ön sıradadır. İngiltere’de faizsiz bankalar vardır ve İslam ülkelerinin dövizleri başlıca sermayesidir. Peki ama Türkiye’de neden faizsiz bankalar yoktur?
Dünyada dolar rezervi 52 trilyon dolardır. Türkiye’deki döviz rezervi dünyada 17. sıradadır. Banka ve şahıslarda 35 milyar dolar vardır. Merkez Bankasında ise 4 mislinden fazla (150 milyar)dır. 1970 yılına kadar ABD’de bankaya giden dolar karşılığı altın alıyordu. Şu anda dolar karşılığı altın yoktur. Çünkü kâğıt doların karşılığı yoktur. 1000 doların karşılığı 7 dolarlık altındır. Bunun yanında Türk lirasının karşılığı yüzde yüzdür.
Suriye’de zalim ve katil Esad rejimi 600 bin kişinin katilidir. Ve Rusya, ABD, İngiltere, Almanya ve diğer Hıristiyan ülkeler Esad zaliminin yanındadır. Ehl-i sünnet düşmanı ve "Sünnilerin katli caizdir" diyen İran da bu zalim rejimin yanındadır. Muhalifler Suriye, İran ve Rusya ile savaşmaktadır. Halep’te sivil halk Esad ve Rus uçaklarının bombaları ile katlediliyor. Soykırım yapılıyor. Zalim Güvenlik Konseyi sadece seyrediyor. Hatta bu soykırımı destekliyor.
AK Parti iktidarı öncesi “koalisyonlu iktidarlar döneminde” IMF’den 1 milyar dolar borç için tavizler veren Türkiye, Suriye, Irak ve çeşitli ülkelerden gelen mültecilere 25 milyar dolar harcamıştır. Dünya bir nevi bölünmüştür. Meşhur Berlin Duvarının yıkıldığı 1989 yılında dünya üzerinde bilinen 16 duvar vardı. “Duvarları yıkacağız” sloganı ile ortaya çıkan dünyada 67 ülke kara sınırlarını duvarlarla koruyor. Bu ise dünyanın 3’te biri demektir. Ve nerede duvar varsa; bu duvarların arkasında sıkıntılar var demektir.
Asr-ı Saadetten önce Araplar millet ve devlet değildi. Kabileler hâlinde yaşıyordu. İslamiyetle şereflenince “millet” hâline geldiler. Aslında İslam kelimesinin ilk anlayışı Müslümanlar nazarında millet “Millet-i İslam” idi. Ve İslamiyetin ilk asırlardaki başarısı Müslümanlar etnik kökeni ne olursa olsun kendini “Millet-i İslam” biliyordu. Sonradan çeşitli isimlere sahip oldular ve sınırlar çizdiler. Arap kavmiyetçiliği ile Araplar bölündü. Ve bu bölünmeyi emperyalist güçler yaptı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.