Anayasa meselesi

A -
A +
Anayasada değişikliğe yalnız CHP değil Almanya başta olmak üzere; Avrupa Birliği, HDP, PKK ve en önemlisi ABD karşıdır. Tarihin derinliklerine inersek Batı’nın istediği aleyhimize, karşı çıktığı her şeyin lehimize olduğu inkârı mümkün olmayan bir gerçektir.
Binlerce yıllık, Türk tarihinde başkanlık olmazsa olmaz sistemdir. Başkanlık sistemine karşı çıkan CHP iktidarında 1923-1950’de Mustafa Kemal ve İnönü fiilen başkan idiler. Beş bin yıllık Türk tarihinde “Başkanlık” şöyle idi:
-Karizmatik lider “Tek lider”
-Devlet ve kut-Bu makam sana ilahi vazifedir
-Cihan Hakimiyeti Mefkûresi
-Devlet Meclisi-Toy
-İkili teşkilat (Tek hakimiyet) Oğuz ve Göktürkler
-Türk Hukuku-Töre
-Veliaht-Aslolan Liyakat
-Diplomasi “Bozkır’da siyaset yapmak"
-Ordu (paralı asker değil gönüllü asker)
Han, padişah, hakan, bey, şeyh, tarikat lideri, patron ve emir gibi otoritelerin ön plana çıkması ile bir gelenek oluşmuş.
Geleceği bilemeyiz ama şu andaki şartlara göre CHP’nin iktidarı imkânsızdır. Ama yeni anayasa değişikliği ile CHP’li biri cumhurbaşkanı olabilecektir. Türkiye’nin güçlenmesini Hıristiyan Batı istemiyor. Churchill'in vasiyeti: “Türkiye zayıflarsa sulayın. Güçlenirse budayın. Bunu yaparken de iç savaş ya da klasik savaşı tercih edin.”
Güçlü devletin dostu, zayıf devletin düşmanı çok olur. CIA liderliğinde FETÖ'cülerin 15 Temmuz gecesi yapamadıklarını dış güçlerin medya ve çeşitli destekleriyle tahrik ve teşviki ile Kılıçdaroğlu liderliğinde bazı fanatik CHP’liler, HDP, FETÖ'cüler ve yerli ve millî olmayan aydınlarla tamamlamak istemektedir. Yıllardır Kılıçdaroğlu’nun "Anayasa’da değişiklik olursa kan dökülür" tehditleri ile ne mesaj verilmiştir? 1923-1950 dönemi tek parti rejimi idi. Demokrasi’nin “D”si yoktu. "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" sözü sadece bir slogandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi halkın millî iradesini temsil etmiyordu. O tarihteki hatıralara göre bazı illerin milletvekilleri temsil ettikleri ilin ismini dahi ilk defa duyuyordu.
1000 yıllık Türk-İslam medeniyeti Batı’yı taklit için yıkıldı. Harf devrimi ile İslam harfleri yerine İncil’in Latin harfleri kabul edildi. 633 yıl bu millete hizmet eden yalnız askerî değil ilim, sanat ve her konuda sayısız zafer ve eserler kazandıran, Osmanlı Hanedanı sürüldü. Ve sefalet içinde yaşarken, onların kazandırdığı saraylarda onları sürenler yaşadılar. Fes yerine kalpak yerine halkın başına Ağlama Duvarında ağlayan dindar Yahudinin şapkası zorla giydirildi. İtiraz eden idam edildi.
Saltanat, hilafet İngilizlerin isteği ile kaldırıldı. Ve sadece 2 gün sonra Lozan Antlaşması Avam ve Lordlar Kamarasında tastik edildi. Takvimden ölçü aletlerine kadar her bir kalem değiştirilerken halkın millî iradesine soruldu mu? İnönü "devletle ilgili meseleler içki sofrasında konuşulmasın" dediği için başbakanlıktan alındı. Islaha muhtaç kişiler Allahü tealanın dini İslamı “İslamı Islah Projesi” ile camilerde müzik aletleri, namazın sıralarda ve namazda okunan âyet-i kerimelerin Türkçe olması birçok zulümden sadece bir kaçıdır.
İsviçre’den alınan medeni hukukun bazı yerlerinde "bu madde Yuhanna İncilinden alınmıştır" yazar. Tanzimat Fermanı hazırlanırken Avusturya Başvekili Prens Maternik Osmanlı hükûmetine yolladığı mektupta “Bizi taklit etmeyin Osmanlı yıkılır. Kur’an’a dönün” yazılı idi. Ve "Garplılık Batıcılık Hıristiyanlıktır" yazılı idi.
Lozan’da ABD’nin gözlemcisi olan cumhuriyetin ilanında ise ABD’nin büyükelçisi  John Grew "İslamiyet Türkiye’nin medeniyetidir" demiştir. Geçmişte halkın millî iradesini hiçe sayarak yalnız rejimi değil, sosyal hayatı, medeniyeti değiştiren CHP neden halkın millî iradeyi temsil edenlerin yeni anayasada bazı değişikliklere karşıdır? Anayasadaki bu değişiklikler rejim değişikliği değildir. Şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınırsız yetkisi vardır. Ve sorumluluğunun sınırı yoktur.
Yeni anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanının yetlileri sınırlı olacak ve sorumluluğu artacaktır.
Meclis’i arenaya çeviren CHP ülkeyi karıştırabilir. Ve bütün darbelerin arkasında CHP vardır. Bazı dış ve iç güçlerce CHP’nin diğer bir mesajı ise şudur:
12 Eylül 1980 darbesi öncesi gibi meclisin itibarını sıfırlayarak darbeye zemin hazırlıyoruz. CHP iktidarı oligarşik, elit bir grubun iktidarı olmuştur. Halkın millî iradesi yok sayılmıştır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.