İsrail’in durumu

A -
A +
İsrail başka ülkelerin hükümranlığı altında bulunan toprakları askerî güç kullanarak ele geçiren tek Orta Doğu ülkesidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına meydan okumaktadır. Nükleer silahların uluslararası denetimini yasaklamaktadır. Orta Doğu’da bağımsız bir ülkenin uluslararası sınırlarını savaş uçakları, topçu ateşi ve savaş gemilerinin ateş gücünü kullanarak sistematik bir biçimde çiğnemektedir.
İsrail, kuruluşundan bu yana siyasal düşmanlarını öldürmek amacıyla başka ülkelere katiller yollamıştır. Bu terör ihracatıdır! İsrail’de yüksek rütbeli subaylar silahsız savaş esirlerinin infaz edildiğini açıkça kabul etmişlerdir. Ve savaş esirlerini infaz eden askerler hakkında kovuşturmayı reddetmişlerdir. İsrail 762.000 kişiyi mülteci durumuna düşürmüştür. Ve onların evlerine, çiftliklerine, iş yerlerine, geri dönmelerine izin vermemişlerdir.
İsrail topraklarına, banka hesaplarına ve iş yerlerine el koyduğu insanlara tazminat ödemeyi reddetmektedir. İsrail Birleşmiş Milletler'in üst düzey diplomatını öldürmüştür. Ve bu diplomatın öldürülmesi emrini veren, başbakan olmuştur. İsrail Mısır’daki ABD diplomatik tesisini havaya uçurmuştur. Uluslararası denizlerde ABD’nin “USU Liberty” gemisini batırarak 34 ABD’li denizciyi öldürmüş, 171 kişiyi yaralamıştır. Bu mesele de kapatılmıştır. İsrail Jonatha Polard isimli casusu kullanarak ABD’ye ait gizli belgeleri çalmıştır. Bu belgelerin bazılarını Sovyetler Birliğine vermiştir. İsrail bu casusu vatandaş kabul etmiş ve bütün başkanlardan da affını talep etmiştir.
İsrail Amerikalı Yahudi asıllı katillerin ceza almaması için kaçırmaktadır. Camide vaaz veren, dua eden ve namaz kılan Filistinlileri şehit eden katile anıt mezar yaptırmıştır. Çalınan (G.A) belgelerini ABD istemiş ama İsrail reddetmiştir. ABD’de en güçlü lobi İsrail lobisidir. İsrail 18 Nisan 1996’da Lübnan’daki “Birleşmiş Milletler Mülteci Kampı”nı basarak 103 masumu katletmiştir. İsrail Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 69 kararına meydan okumuştur. 29 kararda ABD vetosu ile yakayı sıyırmıştır.
İsrail dünyanın 16. Zengin ülkesidir. Her yıl ABD yardımlarının üçte birinden fazla yardım alır. İsrail silahlarını ABD’den karşılıksız alır ve teknolojisini Çin’e satmaktadır.
Uluslararası Af Örgütünün raporuna göre etnik soykırım amacıyla masum Filistinlilere ait 4000’den fazla evi yıkmakla suçlamıştır.
Gelecekte ilahi adalet ve intikam ile İsrail yok olacaktır. O günleri görmek isterdim. İsrail taş atan Filistinli çocukları katlediyor. Oslo Antlaşmasında İsrail’in yeni Yahudi merkezleri kurmayacağına dair imza atmış ise de şu ana kadar 300’e yakın yerleşim merkezi kurmuştur. Filistinliler evlerinde iken buldozerlerle evlerini yıkmaktadırlar. İsrail korsan ve terör devletidir. Trump’un ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e nakli İslam Dünyasında tepkiye sebep oldu. Ve Trump geri adım attı. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer “ABD’nin henüz verilmiş kararı olmadığını” açıkladı. ABD sirkte bir fil, elinde kamçı ile onu idare eden İsrail (Siyonizm, Neo con)dir.
ABD, İngiltere başta olmak üzere asırlık projeleri Suriye sınırında kurulacak bir “Kürt Devleti” ile Türkiye’yi Arap Dünyasından tecrit etmektir. Geçmişte Ermenistan ile Azerbaycan ve Orta Asya Türk devletleri ile tecrit etmişlerdi. Rusya ABD ile iş birliği yapabilir. Türkiye bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Devletler arasında dostluk yoktur. Sadece menfaat vardır. En az çeyrek hatta yarım asırlık hedefler öngörülür...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.