İman en büyük güç -2-

A -
A +
“The Age of Faith” isimli kitabın 292. sayfasında 732 yılında Müslümanları Cebelitarık’ın 1000 mil kuzeyinde Fransa içlerinde harp ettikleri kaydolunmuştur. İslam dininin zuhurunu takip eden yıllardaki İslam fütuhatının bir kısmı şu şekilde hülasa edilebilir. 633 Bizans ile harp edilişi Ecnadin Zaferinin kazanılması... Şam’ın fethi 636 Yermük Zaferi Suriye’nin fethi... 637 Sasanilerin yenilmesi, Kudüs’ün fethi... 638 Antakya ve Halep’in fethi... 639-642 Mısır ve İskenderiye’nin fethi... 642 Sasanilerle Nihavend Savaşı, Sasani İmparatorluğunun yıkılışı... 643 Trablusgarp’ın fethi... 646 İran’ın, Türkistan’ın ve Eskişehir’e kadar Anadolu’nun fethi... 646-666 Doğu Anadolu’nun fethi... 647 Tunus Cezayir ve Fas’ın fethinin başlaması... 649 Kıbrıs’ın fethi... 651 İran’ın fethinin tamamlanması... 652 Herat ve Belh’in fethi... 654 Rodos’un fethi... 655 Bizans donanmasının bozguna uğratılması... 660 İndus kıyılarına varış... 664 Kabil’in fethi... 668 İslam ordularının Trakya’ya çıkmaları ve İstanbul’un ilk defa kuşatılması. Karaköy’ün fethi Galata’da Arap Camiinin inşası... 670 Mısır’dan Cezayir’e kadar Kuzey Afrika’nın fethi... 698 Fas’ın fethi... 700 Transoxlana fethi, Çin hudutlarına varış... 705-715 Batı Türkistan’ın tamamen fethi... 706 Türkistan’ı geri almaya gelen Çin ordusunun yenilmesi. Derbend ve Azerbaycan’ın fethi... 708-715 Sind ve Pencab bölgelerinin fethi... 709 Buhara’nın fethi... 711 İspanya’ya giriş... 713 İslam ordularının İspanya’dan Pireneler’i aşıp Fransa’ya girmeleri ve doğudaki ordularının Fergani’yi fethi... 716-717 Balear Adalarının fethi... 737 Avignon’un fethi... 751 Çin içlerinde ilerleme... 809 Karsiha’nın fethi... 810 Sardunya’nın fethi... 823 Girit’in fethi... 831 Palermo’nun fethi... 841 Bari’nin fethi... 843 Messina’nın fethi... 846 Roma’nın kuşatılması... 870 Malta’nın fethi...
Hicret’in 622 yılında vuku bulduğu göz önünde tutulursa kısa zamanda ne kadar büyük işler başarıldığı yukarıdaki tarihlerden anlaşılır. Türklerin de Müslümanlığı kabul ettikten sonra çok büyük ilerleme gösterdikleri ve Orta Asya’dan Avrupa’da Viyana kapılarına dayandıkları bilinmektedir.
Müslümanlığı kabul eden milletlerin hepsinin Müslümanlığı kabul ettikten sonra büyük ilerlemeler yaptıkları görülmektedir. Bugünkü müspet ilimler fizik, kimya, tıp, astronomi, cebir, hendese, geometri, trigonometri, botanik, zooloji, jeoloji ve diğer ilimlerin kurucusunun İslam âlimleri olduğu, bilim tarihi uzmanlarının ortak görüşüdür. Bu görüşlerle ilgili 230 sayfa belge ve bilgi “İslam Âlimlerinin İlme Hizmetleri” fotokopi olarak arşivimde mevcuttur.
“Avrupa halkı bütünüyle cehalet karanlığı içerisinde yuvarlanmaktaydı. Işığını ancak iğne deliğinden görebiliyordu. İşte böyle bir anda İslam ufuklarından parlak bir nur göründü. İlim, edep, ışıkları gayet parlak bir surette kendini göstermeye başladı." (Sayfa 369)
775 yılından 13. Yüzyılın ortasına kadar İslam ülkelerinde pek büyük bilginler ve fikir adamları yetişmiştir. Hatta denilebilir ki, bu müddet zarfında fikir ve kültür bakımından İslam âlemi Hıristiyan âleminden üstündür. E Rennan sayfa 77-242
“Unutmamalıyız ki, çağdaş ilimlerin temellerini atma şerefi Hazreti Muhammed'e (sallallahü aleyhi ve sellem) inananlara aittir. Bugün istifade ettiğimiz şeylerin hiçbirini ne Hıristiyanlığa ne kiliseye borçlu değiliz.” Miralay Enkersal sayfa 45
Başarının sırrı nedir? Müslümanlar âlemlere rahmet olarak gönderilen güzeller güzeli Sevgili ve Şerefli Peygamber Efendimizin ahlakı ile şereflendiğinde fertler ve Müslüman ülkeler son derece her konuda zirveye yerleşmiştir. Ve bu şereften uzaklaşınca İslam ve Müslüman düşmanlarının postalları altında ezilmiş ve sömürülmüştür. İslam Dünyasının kurtuluşunun yolu Sevgili ve Şerefli Peygamber Efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) ahlakı ile şereflenmektir. Başka yollar çıkmaz sokaktır. Batı’yı taklit eden batmaya mahkûmdur. Graudy’nin görüşüne göre: “Batı medeniyeti komada hatta bitkisel hayattadır. Batı ve taklit edenler çökmektedir..."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.