Menbiç meselesi

A -
A +
Bu mesele çok bilinmeyenli bir denklemdir. Menbiç Suriye’nin kapısıdır. Ve bu bölge Suriyeli Araplara aittir. Kürtlerle yakından uzaktan bir ilgisi yoktur. Trump’ın itirafına göre DEAŞ’ı ABD kurmuştur. DEAŞ Menbiç’i işgal etti. ABD bir müddet sonra DEAŞ’a çok sayıda silah ve füze verdi. DEAŞ da Menbiç’i PYD’ye tek mermi atmadan terk etti.
PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD zulmüne ve İslam düşmanlığına karşı çıkan 500 Kürt’ü katletti. Bu bölgenin gerçek sahibi olan Arapların bir kısmını katletti ve çoğunu sürgüne zorladı. Arazi, mesken ve iş yerlerini gasbetti. Bu ABD’nin bir senaryosu idi. ABD ve Rusya birbirinin düşmanı ve rakibi olmasına rağmen her ikisinin de hedefi aynıdır. Geçmişte İngiltere ve Rusya birbirleriyle rakip ve düşman olduğu hâlde tarihte mevcut olmayan Ermenistan devletini kurdular. Erivan 150- 200 yıl önce Türk yurdu idi. Ve Türk nüfusu yüzde 80 idi. Ruslar Türkleri katlettiler, sürgüne gönderdiler ve buralara çeşitli yerlerdeki Ermenileri yerleştirdiler. Ermenistan Rusya ve İngiltere’nin taşeronu oldu. Emperyalist emellerinde kullandılar. Halen Ermenistan’ı Rusya, Ermenistan dışındaki Ermenileri Diaspora’yı Batı kullanıyor. Ermenistan niye kuruldu? Anadolu Türkleri ile Orta Asya ve Azerbaycan Türkleri arasında set yani baraj çekilmek için.
Rusya ve ABD 2 düşman ve rakip iken, bunların PYD ve YPG sevgisi elbette Kürtleri sevdikleri için değildir. Peki nedendir? Türkiye ile Arap ülkeleri arasına set çekmek istemektedirler. Ve İsrail’in projesidir. ABD ve Rusya Siyonizm emrindedir. Siyonizm bu işi bu ülkeye havale etmiştir. Ve bu iki ülke Menbiç’i Esad rejimine teslimde anlaşmıştır. ABD İngilizler gibi kalleştir. Sözüne güvenilmez. ABD PYD için Fırat’ın diğer kıyısına çekilme sözü verdi. Ama sözünde durmak şöyle dursun, PYD’ye zırhlı araç, füze ve askerî malzeme verdi. Tabii bunların bir kısmı PKK’ya devredildi. Akıl, Müslümanlara aittir. Kâfirler zeki olabilir hatta deha olabilirler. Ama akıl yoktur!..
Rusya ve ABD Türkiye’yi karşısına alarak başarılı olamaz. Türkiye artık sınırları içinde hapsedilmiş Türkiye değildir. Türkiye sınırlarında bir Kürt devleti kantonuna müsaade edemez. Türkiye PYD’ye karşıdır. Kürtler kardeşimizdir. Rusya ve ABD gibi iki süper gücün PYD gibi terör örgütüne sığınması mantık dışıdır. Menbiç Türkiye, Özgür Suriye Ordusu, Esad rejimi, ABD, Rusya, PYD ve YPG için hâlli güç çok bilinmeyenli bir denklemdir. Suriye kuzeyinde bir terör koridoru kurma hayalî Fırat kalkanı ile bozulunca bir yıl önceki plan devreye girdi. Esad rejimi, PKK, DEAŞ, anlaştı Rusya ve ABD destek verdi. PKK’nın sözde kantonları fiili olarak birleşti. Terör örgütüne Afrin-Kamışlı arasında güvenli ulaşım garantisi verildi.
Menbiç’te karşımızda PYD, Esat, YPG, Rusya ve ABD vardır. Buradaki halk YPG’ye karşı ayaklandı. Arap ülkeleri birkaçı hariç komada hatta bitkisel hayattadır. Araplara ait Menbiç’e sahip çıkmıyorlar. PYD, YPG ve PKK Kürtleri temsil etmiyor. Esad, PYD, YPG ve PKK Rusya ve ABD’yi taşeron olarak kullanıyor. Rusya ve ABD’ye gelince çifte standartlıdır. Masada başka siyaset sahnesinde başka konuşuyorlar. Menbiç’te danışıklı dövüş var. Esad, PYD, YPG, PKK, DEAŞ, tek cephe oldu. Karşısında muhalifler ve Türkiye var. ABD ve Rusya asker ve subaylarının PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD’nin armalarını omuz ve göğüslerine takmaları ile şu mesaj verilmektedir:
ABD ve Rusya’nın silahı terördür. Ve terör örgütleri bizim emrimizdedir. Yakın gelecekte terör örgütleri onların başına bela olacaktır.
“Zalimin zulmüne yardım eden onun zulmüne maruz kalır!..”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.