Referandumun analizi

A -
A +
16 Nisan 2017 tarihinde yapılan ve yüzde 86 katılım ile gerçekleşen referandum neticesinde yüzde 51.4 ile Anayasa değişikliği kabul edildi. Ülkemiz için hayırlı olacağı inancındayım. Dualarımda ve gönlümde en az yüzde 63 vardı ama tahminim yüzde 53 idi. Evet kazandı CHP’nin korku temeline dayalı siyaseti neticesiz kaldı. CHP “Evet” başarısını hazmedememiştir. Dış güçler de Evet neticesinin meşrutiyetine gölge düşürmeye çalışacaklardır.
AGİT aleyhte rapor hazırlamaya başlamıştır. AGİT art niyetlidir. Bu onun özelliğidir.
Seçim Kuruluna mühür ile ilgili itirazlar hukuki değildir. Sandık görevlilerinin hatası seçmenin iradesini önleyemez. Kaldı ki bu hata değil kasten CHP ve HDP’li sandık başkanlarının tuzağı idi. Seçim Kurulu bu tuzağı bozdu. Ama CHP bunu koz olarak kullanmak peşindedir. CHP’nin bu hazımsızlığını dış güçler de kullanacaktır.
Hayırcılar cephesi CHP, hainler (PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C) ve Hıristiyan Batı fitnelerine devam edeceklerdir. Yeni Anayasa değişikliği ile her konuda ülke son derece kazançlı çıkacaktır. 1699 Karlofça Antlaşmasından bu zamana kadar devam eden dış güçlerin ve içerideki temsilcilerinin vesayet rejimi sona ermiştir. Ülke koalisyonlardan çok çekti. Ve ekonomi devamlı geriledi. Tanzimat'tan bu yana Sultanın yetkilerini gasbederek bir nevi saltanat süren “Bürokratların” saltanatı çöktü. AK Parti iktidarı işbaşına geçtiğinde kişi başına millî gelir 3400 dolar idi. 15 yılda 3 misli arttı. 11.000 dolar oldu. Bundan sonra ülke 5 yılda 3 misli büyüyecek.
İktidarın kusurları olabilir. Kusursuzluk Allahü tealaya aittir. Kaldı ki halk ne kadar temiz ve iyi olursa iktidar da o derece iyi olur. CHP zafer kazandı zannetmesin. Onun kemikleşmiş oyu yüzde 25’tir. Bizler maziyi unutan topluluk olduk. 1923-1950 CHP’nin zulümlerini ve koalisyon sıkıntılarını unuttuk! Güneydoğu’dan gelen oylar 'Evet’in çıkmasında itici güç oldu. Bu aynı zamanda birlik mesajıdır. Yurt dışında (birkaçı hariç) Evet oylarının yüksekliği Batı’ya cevaptır. Şer güçler ülkeyi karıştırmaya devam edecektir. Ülkenin istikrarı, ekonomik istikrarın, bu ise ekonomik gelişmenin kaynağıdır. 200 yıllık sistem sona ermiştir. Mustafa Kemal ve İsmet İnönü’den bu yana her zaman iki başlı iktidar krizlere sebep olmuştur. 1923’ten AK Parti’ye kadar bütün iktidarlar muktedir olamamıştır. Vesayet rejimi iktidarlara kırmızı çizgilerle bir alan tanımıştır. Dışına taşınca askerî, adli ve postmodern darbeler yapılmıştır.
Batı’yı taklit uğruna 1000 yıllık Türk-İslam medeniyetini yıkan CHP’nin bütün darbelerin arkasında olduğu inkârı mümkün olmayan gerçektir. CHP ülkeyi karıştırmaya kararlıdır. Allahü teala ülkemizi şer güçlerin şerrinden korusun. Amin...
Halen inançlı ve vatansever kişilerin bazıları Türkiye üzerine oynanan tuzağı göremiyorlar. (CHP zaten göremez.) Selçuklu-Osmanlı-Türkiye Cumhuriyeti dahil 1000 yıllık zaman içinde dış güçler en büyük saldırı ve savaşı başlatmıştır. Haçlı ordusu görevini ise PKK, DEAŞ, DHKP-C, yerli ve millî olmayan aydınlara havale etmiştir. Hedef Türkiye’yi bölmek ve vesayet altına almaktır. Türkiye ara hedef olup nihai hedef İslam Dünyasıdır. Herkes kendine sormalıdır ben hangi saftayım, diye. Mesele Erdoğan, AK Parti ve sistem değildir. Ümitsiz olmayın 21. Asır İslam dünyasının asrı olacaktır. İnşallah...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.