Katar ihtilafı

A -
A +
Trump seçim kampanyasını İslamiyet ve Müslüman düşmanlığı “İslamofobi” üzerine inşa etti. S. Arabistan iktidarının Trump’a gösterdiği aşırı maddi ve siyasi destek İslamiyete ihanet ve Müslümanlara hakarettir. İslam düşmanı Trump Riyad’ı ziyareti ile Körfez ülkeleri arasına fitne soktu. S. Arabistan  Türkiye’ye 2 milyar dolarlık savaş gemisini iptal ederken ABD’ye 120 milyar dolar silah siparişi verdi. Kaldı ki, ülkenin depoları silah ile doludur ve çoğu kullanılmamaktadır.
Silah ihalesi dahil 385 milyar dolarlık anlaşma ile ABD kanalıyla İsrail’e yani “Siyonizm”e hizmet edilmiştir. S. Arabistan ve onu destekleyen Körfez ülkeleri (Katar hariç) Mısır ve Libya dahil ABD’nin sömürgesi olma yolundadır. Körfez ülkeleri ABD’nin tuzağına düşmüştür. Obama iktidarı S. Arabistan’a ve Körfez ülkelerine mesafeli davrandı. Sünni-Şii çatışması için Irak ve Suriye’yi İran’a anahtar teslim etti. İran’a uygulanan ambargoyu kaldırdı. Yemen’deki Şii teröristleri Arabistan sınırına yaklaşmasının zeminini hazırladı. Trump ise İran ve Şii tehlikesine karşı S. Arabistan ve Körfez ülkelerinin hamisi durumuna geldi.
Daha önce Türkiye de dahil Sünni ülkelerin ortak ordu projesi kâğıt üzerinde kaldı. Trump S. Arabistan liderliğinde bir Arap NATO’su kurma peşindedir. Hedef Türkiye’yi bölgeden dışlamaktır. Katar ile siyasi, ekonomik münasebetler kesilmiştir. Bu ise Türkiye’ye karşı bir harekettir. Katar’da Türkiye’nin askerî üssü vardır ve askerî anlaşmalar yapılmıştır. Katar’ın Türkiye’ye son derece büyük  yatırımları bulunmaktadır. Ayrıca Katar samimidir. Gerçek dosttur. S. Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri 15 Temmuz darbesinde FETÖ’cülere gizli ve mali desteğiyle FETÖ’nün yanında idiler. Katar da Türkiye’nin yanında idi. Mısır’daki Müslüman Kardeşler'in geçmişinde bazı terör hadiseleri olmuştur. Ama sonra siyasi partiye dönüştüler ve hukuka uygun oldular. Ve iktidarda oldular. ABD ve İsrail’in kölesi olmayınca askerî darbe ile devrildiler. Mısır, ABD ve İsrail’in kölesidir. Ve çok yakında S. Arabistan ABD ve İsrail’in sömürgesi olmaya namzettir.
Müslüman Kardeşler ve Filistinli Hamas asla ve asla terör örgütü değildir. Filistinlinin evi, iş yeri, arazisi işgal ve gasbediliyor ve onun direnmesi terör sayılıyor. Siyonizm böyle istiyor. Trump’ın seçim kampanyasında “DEAŞ’ı Obama ve S. Arabistan kurdu” itirafını unutmuş değiliz. Ama o itirafı yapan Trump bugün S. Arabistan ile kucak kucağadır. Trump iktidarı ile Suud Vehhabi iktidarı arasında önemli fark yoktur. Trump bütün Müslümanların ve İslamın düşmanıdır. Suudların Vehhabi iktidarı ise Ehl-i Sünnet Velcemaat düşmanıdırlar. Onları birleştiren İslamiyete düşmandırlar. FETÖ ve dış güçlerin avukatı olan Kılıçdaroğlu "Katar meselesinde tarafsız kalalım" diyor. Katar ile diğerleri arasında dengeli bir politika takip edilmelidir. S. Arabistan ve diğerlerinin tek hedefi saltanatlarını ve milyar dolar servetlerini ABD uşağı olarak muhafazadır.
S. Arabistan ve diğerleri Suriye’deki Arapların değil PYD-YPG yanındadırlar. İnkârı mümkün olmayan bir gerçek ise Körfez ülkeleri ve Mısır’ın halkları iktidarlarından memnun değildirler. Türkiye onlar için örnek ülkedir ama dikta bir rejim altındadırlar. Bu ülke ordularının vazifesi  dikta rejimi korumak ve mutlu azınlığın ve onları himaye eden ve ülkeyi sömüren ABD emperyalizmine hizmet ve terör maskesi ile Müslümanları sindirmektir. Ama yakında saltanatları inşallah çökecektir. Çekilen sıkıntıların, kan ve gözyaşının sorumlusu Türkiye hariç bu ülke iktidarlarıdır.
Katar’ın suçu nedir? Şu andaki Katar Şeyhi Temim’in büyük dedesi Muhammed es-Sani diğer Arap şeyh ve emirleri gibi İngilizlerle iş birliği yapmadı. Dünyanın tek İslam Devleti Osmanlıya diğerleri gibi ihanet etmedi ve oğluna Osmanlı askerinin devamlı Katar’da kalmasını vasiyet etti. 1916’ya kadar vardı. Diğerleri ihanet ettiler ve İngilizler bu ihanetin bedeli olarak onlara bu ülke ve makamları verdiler. ABD emrindeki  7 Arap ülkesi Katar, Türkiye ve Osmanlıdan intikam almak için Katar ile ilişkileri kesti.
Bugün Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar, Kafkasya ve Türkiye’de çekilen sıkıntılar Osmanlıya ihanetin cezasıdır. "Katar, Türkiye ve Erdoğan terörü destekliyor" algısı verilmek isteniyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.