Ekonomik gelişme

A -
A +
16 Nisan referandumu ile ekonomideki durgunluk, tereddüt ve bekleyiş sona erdi. Ve Siyasi istikrar, ekonomik istikrarın itici gücü oldu. Ve ekonomik istikrar ile 2017 yılının ilk yarısında üretim, ihracat, turizm, borsa 2016 yılına göre rekor sayılacak oranda gelişti. 2017 yılının ilk üç ayının gelişmesi son derece sevindiricidir. Türkiye yüzde 5.3 büyüme ile Avrupa Birliği'nin 27 ülkesinin önünde OECD ülkeleri arasında 3. sıradadır. Şu anda PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C başta olmak üzere 10’a yakın terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Bu örgütlerin arkasında başta ABD, AB, İran olmak üzere birçok ülke vardır. 1984’ten bu yana terörün maddi zararı en az 400 milyar dolar yani 20 nükleer santral yapmaya eş değerdedir. Diğer ülkelerin gelişmesi ise; ABD yüzde 2, Japonya yüzde 1.3, İngiltere 0.6, Almanya 0.6 ve Fransa 0.4’tür.
922 şirketi (TMSF) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu işletiyor. Millî piyade tüfeği (MPT) 24.5 milyon lira yatırım yapılmıştır. Fırtına obüsü yeni teknolojilerle teçhiz edilecek. Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin deyimiyle “Ülkeniz marka değilse, o ülkeden marka çıkartamazsınız. Türkiye’nin marka değeri 29.3 milyar dolardır.”
Prim borcu olan esnaf da sağlık hizmetlerinden faydalanacak. Sıfır faizli kredi desteği yaygınlaşacak. İş kapısı açana 3 yıl istihdam teşviklerinin tamamı verilecek. Esnafın iş koçu olacak. Odalarda iş koçu hizmet noktaları kurulacak. Çırakların eğitim masrafını İş-Kur karşılayacak. Çırağa kredi kolaylığı sağlanacak. New Yort’ta yeni Türk binası 171 metre yüksekliğinde yapılıyor. Karşısında BM binası vardır. 2017 büyüme oranı yüzde 4.4’tür. 1.5 milyar dolara 5 bin megavatlık termal enerji  sağlanacaktır. 22 milyar dolara mal olacak Akkuyu Nükleer Santrali 2022’de bitecektir ve Türkiye enerji üretiminin yüzde 10’unu karşılayacaktır. 7 yılda ambulans helikopterler, 10 bin 370 hastaya hizmet etti.
Eski Çad Büyükelçisi Ahmet Kavos: “Afrika’da 15 yılda 100 yıllık adım attık...” 54 ülkenin yer aldığı Afrika kıtasında nüfusun yüzde 50’si 19 yaşın altındadır. 2003’te ticaret hacmi 5 milyar dolar iken bugün bu hacim 20 milyar doları bulmuştur. 2009’da 12 ülkenin bugün 39 ülkenin toplam 1 milyar genç nüfusunun Türkiye’ye karşı ilgileri vardır. "Beyaz adam"a nefretle bakan Afrikalılar söz konusu Türkiye olunca nefretleri sevgiye dönüşüyor. Bu sevgi “Osmanlı"dan kaynaklanmaktadır. Afrika ülkelerini asırlarca Hıristiyan Batı’nın sömürgeci olmasından ve işgalinden korudu. Çoğumuz bilmiyorsa da onlar biliyor...
"Rusya’nın ASELSAN’ı" olan Rostei’in Başkanı Sergey Çernezov “S-400 füzeleri için anlaşmada sona geldik. 5. nesil savaş uçağı üretimi içinde iki ülkenin görüştüğünü, Türkiye’de yeterli teknik altyapının olduğunu" söyledi. OECD’nin Türkiye için 2017 büyüme organı 3.4 bizim tahminimiz 4.5 Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e göre “Tahminlerin çok üzerinde büyüyeceğiz. Yaklaşık 4 haftalık hububat stoku kalan Katar, acil gıda ve su ihtiyacı için Türkiye ve İran’la görüşmelere başladı. Gıda taşımasının Katar Hava Yollarının kargo uçaklarıyla yapılması bekleniyor. Uçakların İran üzerinden Türkiye’ye geçmesi planlanıyor...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.