Revizyon şart

A -
A +

Fenerbahçe, Gençlerbirliği'nin şut rekoru kırdığı maçta Altay'ın kurtarışları ve 40'lık kaptanı Emre'nin jeneriklik golüyle 1 puanı kurtardı


Bir Fenerbahçe düşünün, iyi başladığı sezonda hakem hatalarıyla girdiği düşüşe dur diyememiş, sakatlıklardan kaldıramadığı başına bir de teknik direktör darbesi inmiş. Derken önce şampiyonluk yarışına ardından Türkiye Kupası'na havlu atmış.
Yaptığı transferler hem isim hem de kadro mühendisliği açısından ağır şekilde eleştirilen, on numarası Max Kruse'nin kaçısına engel olamayan takım buna rağmen pandemi sonrası 4 haftada topladığı 9 puanla adeta yeniden dirildi. Rakiplerinin de puan kaybetmesiyle Avrupa umutlarını artıran sarı-lacivertliler, Trabzonspor'un muhtemel cezasıyla Şampiyonlar Ligi rüyası bile görmeye başladı.
Fenerbahçe, bu ruh haliyle çıktı Başkent deplasmanına ama arazları da yanında...
Serdar Aziz'in cezası bir kez daha tüm dengesini bozmuştu sarı-lacivertlilerin. Tam 14 kez değişen savunma kurgusunda, stoper görevi yine Jailson'a verilmişti. Mevkisi olmamasına rağmen bu sezon stoperde en çok oynayan isim olan sambacının pişmanlık yaşatması için bir kaç dakika yetti.
Kayseri ve Malatya maçını son dakika geri dönüşleriyle, Göztepe karşılaşmasını ilk yarıdaki oyunuyla kazanan Fenerbahçe, son 3 haftada 1 puan alabilen Gençlerbirliği karşısında adeta kayıplardaydı. 
Karşılıklı pozisyonlar bulunsa da, sezonun en çok şut çektiği ilk yarısını yaşayan Gençler'in gol çabalarına Altay adeta tek başına direndi. Jailson'un on numaradaki Ozan'la yer değiştirmesi de bir şeyi değiştirmedi. Sambacı takımı eksik oynatırken, Ozan da stoper oynayamadığını gösterdi.
Hatalar silsilesine Altay da 60'a kadar dayanabildi ve artık içimizden biri olan Stancu'ya engel olamadı. 
Fenerbahçe, Emre'nin jenerilik golüyle puanı kurtardı. Ancak kaptanın bir gün önce yaptığımız telefon konuşmasında söylediği gibi bu takımın gerçekten ciddi takviyelere ihtiyacı olduğu net şekilde görüldü. Yoksa şampiyonluk rüyaları yerine kâbus gerçeği değişmez.

Maçın adamı: Bogdan Stancu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.