Cesaretle devam edin

A -
A +

PKK; 2013'te başlattığı ve bir süre sonra durdurduğu ilk geri çekilmenin ardından şu anda Meclis Genel Kurulu'na gelen 'çözüm paketi'nin yasalaşmasıyla birlikte, çekilmeyi Eylül ayında yeniden başlatacağını duyurdu. Bu geri çekilme denetime açık olacak. Alan boşaltma şeklinde gerçekleşecek. Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeye başlanacak olan 6 maddelik çözüm paketine CHP de destek vereceğini açıkladı. PKK'nın tüm gücüyle Türkiye sınırı dışına çıkması sürecin en önemli şartlarından biri olacak. Çıkışı izleme kurulu takip edecek. Çıkışın tamamlanıp tamamlanmadığına bu kurul karar verecek. Çıkış tamamlandıktan sonra da sürecin siyasi aşaması başlayacak. Geri dönüşlere imkân sağlayan düzenlemeler bu safhada yapılacak. Çözüm sürecini yasal güvenceye alan 6 maddelik tasarı bu hafta Meclis'ten geçer. MHP hariç diğer partiler tasarıyı destekliyor. Örgüt üyelerinin çekilirken silahlarını bırakması ve bu silahların bir daha kullanılmamak üzere imhası konuları hâlâ tartışılıyor.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni safha için "takvime bağlanmış bir plan" diyor. Yeni yol haritasına göre, örgüt silahını bıraktıktan sonra 2015 yılının ikinci yarısında dağdan inişler başlayacak. Bu işin takibini ve sekretaryasını Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yürütecek. İlk etapta çatışmaya katılmamış 2500 kişinin eve dönmesi sağlanacak. Ha gayret, cesaretle barışa giden yolun taşları döşeniyor. Gencecik fidanlarımızın devrilmemesi; iç barışımızın, huzur ve güvenliğimizin sağlanması için cesaretle yolunuza devam edin. Emin olun milletin neredeyse tamamı Türkiye'nin bu sorunu çözmesini istiyor. Sürece yapılacak sabotajlar karar vericileri caydırmasın. Silah masadan kalktığında çözülmeyecek problem yok. PKK elinde silah dağlarda dolaşırken toplumu çözüm sürecine inandırmak çok zor. Örgütün hem çekilmesi hem de silah bırakması karar vericilerin daha cesur ve daha hızlı hareket etmelerini sağlar...
Cumhurbaşkanlığı seçim faaliyetleri başladı. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu adaylığı için tüm imkânlarını ve çevresini devreye sokan Taha Akyol'a konuk oldu. İzlediğim kadarıyla Sayın İhsanoğlu'nun PKK terörü ve Kürt sorunu konusundaki söylemleri MHP tabanında ciddi rahatsızlık oluşturacaktır. Ekmeleddin Bey, MHP tabanını çantada keklik görüp Alevi e Kürt seçmene mavi boncuk dağıtmaktadır. Bu tehlikeli takiye 'Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma' sonucu doğurabilir. Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün Milli Mücadele yıllarında yaptığı gibi ilk programlarını Samsun ve Erzurum'da gerçekleştirecek. Yaklaşık 40 ilde mitingi olacak Sayın Erdoğan'ın. 30 Mart yerel seçimlerinde 12-0 gibi net bir skorla Erdoğan'a destek veren memleketim Tokat'ı da ziyaret edecek Başbakan. Kampanyada hem mitingler var hem de çok kalabalık iftar programları var. Her şey planladığı gibi giderse 11 Ağustos'ta Erdoğan'ın devlet başkanlığı netleşecek. Eğer Cumhurbaşkanı Gül erken devir teslim istemez ise Başbakan Erdoğan 28 Ağustos'ta devlet başkanlığı görevine başlayacak. YSK'nın seçim sonucunu ilan etmesiyle Başbakan Erdoğan görevi geçici olarak bir başbakan yardımcısına bırakacak. 28 Ağustos'ta bir milletvekiline hükümeti kurma görevi verecek. Aynı gün hükümet kurulacak. İktidar partisinin 14 Eylül'de de olağanüstü kongre yapacağı ve genel başkanının bu kongrede belirleneceği konuşuluyor. Haydi hayırlısı bakalım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.