Ankara'da yoğun gündem

A -
A +
Kurban Bayramı tatilini de işin içine katarak 15-20 gün izin yaptım, dinlendim. Ama ülkemizde ve çevremizde gündem o kadar hızlı değişiyor ki emin olun kendimi sanki 6 aydır gündemden uzakmışım gibi hissettim. 
Dün Meclise gittim. Liderlerin grup konuşmalarını izledim. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını dinledim. Sayın Davutoğlu uzun mesafe koşucusu gibi çalıştıkça açılıyor. Başbakan Davutoğlu grup konuşmasında ağırlığı Kobani'yi bahane ederek Kurban Bayramını bu millete zehir eden vandallara ve onları sokağa döken siyaset anlayışına ayırdı.
HDP-KCK ve Kandil üçlüsünün çözüm süreci gibi çok değerli bir çabayı kamu düzeninin alternatifi haline getirmeye çalıştıklarına işaret etti. "Hiçbir süreç işlenilen suçu örtmeye bahane edilemez" çıkışıyla son aylarda çözüm sürecini istismar edenlere net mesajlar verdi. 
Kobani'deki gelişmeleri bahane ederek provokasyon yapanları, camı-çerçeveyi indirip ortalığı savaş alanına çevirenleri tek tek yargının önüne çıkarmaktan bahsetti. Yani "yapanın yanına kâr kalmayacak. Kim bir mala zarar verirse bedelini ödeyecek buna ilişkin hukuki düzenlemeler yapacağız" dedi. Bu iyi bir haber. Artık belediye otobüslerini, ambulansları, bankaları, kamu binalarını, esnafın ekmek teknesi olan iş yerlerini yakan-yıkan, kırıp döken vandalların yanına yaptıkları kâr kalmayacak. Bedelleri yedi sülalelerine ödettirilecek. 
Başbakan Davutoğlu, sorumsuz tutumu ve üslubu nedeniyle HDP'yi eleştirdi. "HDP, çözüm süreciyle Kobani arasında bağlantı kurarak bize şantaj yapmak istedi" dedi. Çözüm sürecinin şantaj aracı olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı. 
Başbakan koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı başlattıkları operasyonlara da değindi. PKK'nın, Esed'in ve IŞİD'in farksız olduğunu ima etti ve Türkiye üçünü de istemiyor dedi. Suriye rejiminin ve IŞİD'in zulmünden kaçan mazlumların sığınacağı güvenli bölge talep ettiklerine işaret etti Sayın Davutoğlu. Güvenli bölgenin güvenliği için uçuşa yasak bölgenin gerekliliğini dile getirdi. 
Kobani konusunda Türkiye'yi eleştiren HDP ve Kılıçdaroğlu'na Irak ve Suriye'de Türkmenler, Araplar hatta Kürtler Esad ve IŞİD tarafından katledilirken 'neredeydiniz' diye hesap sordu Davutoğlu. 
TSK'ya ait savaş uçakları Kobani eylemlerinden sonra hareketlenen ve Dağlıca karakoluna taciz atışları yapan PKK yuvalarını bombaladı. Diğer yandan da çözüm sürecine ilişkin 6 aşamalı bir yol haritası üzerinde çalışıyor Ankara. Önümüzdeki günlerde detaylarını paylaşırız... 
Öte yandan dün Ankara'da TANAP projesinin Türkiye üzerinden geçecek 1850 kilometrelik boru hattının ihtiyacı olan ana hat borularının temini ihalesi sonuçlandı. İhalenin yüzde 80'lik bölümünü Türk firmaları aldı.
Meclis çalışmaya başladı. Bütçe maratonu başlıyor. Kısa da olsa hayırlı ve bereketli bir yasama yılı olur inşallah...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.