Dertleri Saray değil, Erdoğan

A -
A +

ABD basını, CNN ve benzeri batı basın kuruluşları Brüksel'de polisin göstericilere uyguladığı şiddeti görmüyorlar. Halep düşmek üzere. Esad rejimi Halep'e bombalar yağdırıyor; yüzlerce insan ölüyor, yüz binlerce insanın göçmen durumuna düşmesi an meselesi. Bu tehlikeye ilişkin söz konusu gazetelerde dikkate değer bir haber ve yorum yok.

Bunun yerine, Yahudi sermayesi ile kurulan bazı ABD ve batı basın kuruluşları, yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile uğraşıyorlar. Yeni alınan uçağı dillerine dolamışlar. Sanırsınız ki Amerikan hazinesinin parası ile alınmış. Türkiye'den birilerinin bu konularda tartışma başlatması anlaşılabilir bir durum. Peki Amerikalılara ne oluyor? Acaba yeni sarayın parasını bunlar verdi de biz mi bilmiyoruz. Herhalde yeni saray Batı dünyasına Osmanlıyı hatırlatıyor. Tayyip Bey de Muhteşem Süleyman'ı... Onları hatırlayınca Batılıların morali bozuluyor, canı sıkılıyor. İsrail'le iyi geçinmek zorunda olmadığına inanan; korkutulamayan, ABD'nin değil kendi ülkesinin çıkarlarına ve kendi ilkelerine göre dış politikamızı belirleyen Tayyip Erdoğan'dan hazzetmiyorlar bunlar. Bu nedenle de her fırsatta Sayın Erdoğan'ı küçük düşürmeye, yıpratmaya çalışıyorlar. Sanki yapılan saray Erdoğan'ın babasının malı. Sanki uçak onun şahsı için alındı. Sayın Erdoğan'la ilgili yolsuzluk algısı, diktatör algısı oluşturmaya çalıştılar. Ama sonuç alamadılar. Şimdi de 'padişah' algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Onun, milletin gönlündeki yerini bozmaya uğraşıyorlar. Ama bu da tutmaz, tutmayacaktır. Hem uçak hem de Cumhurbaşkanlığı Sarayı devleti temsil eden şeylerdir. Bunların güzel, görkemli ve kullanışlı, yeni Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verecek niteliklerde olması bizleri sevindirir. Paramız-imkânımız var ki yapılıyor, çok şükür. 1 milyar dolar borç almak için aylarca kapı kapı dolaşan Türkiye'de değiliz artık. Yeni Türkiye, IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilen bir Türkiye. Bu durumda her şeyin buna göre değişmesi ve gelişmesi kaçınılmaz.

Tayyip Erdoğan'ı iyi tanıyanlar onun saray, uçak, zevk-ü sefa, keyif gibi dünyevi şeylerle çok bir işi olmadığını bilir. Sıradan halk gibi yaşayan, mütevazı bir yaşamı-hayatı olan bir insandır Erdoğan. Saraya ihtiyaç duymaz. Saray, Erdoğan için değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti için yapıldı. Kimse sırtlanıp götürmeyecek. Bu ülkenin devlet başkanı; misafirlerini, konuk devlet başkanlarını yeni Türkiye'ye yakışır bir mekânda karşılamalı ve ağırlamalıdır. Dünyanın dört bir yanı ile ekonomik ve siyasi-ticari ilişkiler kurup geliştirmeye çalışan yeni Türkiye'nin uçağı bu amaca hizmet edecek kapasite ve menzilde olmalıdır.

Tayyip Erdoğan düşmanlığı bazı kesimlerin sağlıklı düşünüp sağlıklı yorumlar yapmasını engelliyor maalesef. Atatürk sağ olsaydı, bu çağda başkentin göbeğinde AOÇ'de arpa üretilmeye çalışıldığını görseydi o kafayı kovardı. Bu millet, derdinizin saray değil, Erdoğan olduğunu biliyor. Ama Menderes'te, Özal'da yaptığı hatayı yapmasını beklemeyin. Üçüncü kez aynı delikten geçecek kadar ahmak değiliz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.