Hoca'nın öncelikleri...

A -
A +
Seçime 7 ay kala anket firmalarından toplumun siyasi eğilimlerine ilişkin sonuçlar gelmeye başladı. Üç ayrı araştırma şirketinin yaptığı anketlerde, iktidar partisinin oyu yüzde 50 ve üzerinde seyrediyor. AK Parti'de genel başkan değişimi, yeni Başbakan ve yeni kabine birilerinin beklediği gibi iktidar partisinin oylarını düşürmemiş. Buna hem yeni Başbakan'ın ve yeni kabinenin performansı hem de muhalefet partilerinin başarısızlığı da sebep olmuş olabilir. Kabul edelim ki Ahmet Davutoğlu'nu millet sevdi-benimsedi. 'Tayyip Erdoğan gibi siyasi bir liderden sonra boşluk olur, sorun yaşanır' diye düşünenleri yanıltacak müthiş bir performans sergiliyor Sayın Davutoğlu. Bu haftaki grup konuşmasını izledim. Sahici bir kişilik. Girdiği her sosyal grubu iyi tanıyor ve onların gönül teline dokunuyor. Önümüzdeki hafta çarşamba gününe kadar G-20 zirvesi nedeniyle Türkiye'de yoklar ama döner dönmez müthiş bir trafik onu bekliyor. Özellikle yurt içinde çok yoğun bir programı var. Bağdat ziyaretinden hemen sonra bu trafik başlıyor. 

Ahmet Hoca topluma verdiği mesajlarda son derece samimi. Ekibinin bu mesaj ve vaatlerin yerine getirilip getirilmediğini yakından takip etmesi gerekiyor. Eğer bu mesajların gereği hızlıca yapılmaz ise toplumdaki pozitif algı değişir.

Çözüm süreci, Alevilerin sorunlarının çözümü, ekonomik alandaki reformlar, iş güvenliği, kamu otoritesinin tesisi ve kamu düzeninin muhafazası Hoca'nın öncelikleri. 2015 seçimlerine kadar bu alanlarda ve stratejik projelerde dişe dokunur mesafeler alınması gerekiyor.

Bir taraftan samimiyetle çözüm sürecini yürütürken diğer yandan kamu düzeninin korunmasına özen göstermek gerekiyor. 6-7 Ekim olaylarında 40'tan fazla vatandaşımızı kaybettik. Birçok şehirde cam-çerçeve indirildi. Kamunun ve milletin malına zarar verildi. Eğer bu cinayetleri işleyenler, ortalığı ateşe verenler yakalanıp adalete teslim edilmez ise toplumun devlete karşı güveni sarsılacaktır.

Meclis'te bizi çeviren bir dostumuz, "6-7 Ekim'de Diyarbakır'da olup bitenleri niye yazmıyorsunuz? Eğer failler yakalanıp gereği yapılmaz ise herkes bireysel silahlanıp kendisini koruyacak" dedi. Bu ürkütücü bir tespit. Eğer kamu düzeni kurulmaz ise orada eli silah tutan herkes kendine göre bir düzen kurar. Kamu düzenini kurmanın ilk şartı adaletin tecellisidir. Herkes 6-7 Ekim olaylarında suç işleyen, cinayet gerçekleştiren, yakan-yıkan Vandalların-katillerin yakalanıp adalete teslim edildiğini görmek istiyor. Eğer yapanların yanına kâr kalırsa daha çok 6-7 Ekimler yaşarız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.