Avrupa'da şer koalisyonu

A -
A +

Avrupa Birliği ülkelerinde, ABD'de ve uluslararası kurumlarda Türkiye için lobi yapan yerli ve yabancı aktörler, 17-25 Aralık darbe girişimlerinden sonra Türkiye karşıtı cepheye kaydılar. Washington, Londra, Brüksel, Strazburg ve Lahey gibi kentlerde AK Parti'nin de 2002'den bu yana desteklediği-teşvik ettiği paralel yapı unsurları ve onların nüfuz ettiği çevreler Türkiye aleyhtarı koalisyona dahil oldular. Bu nedenle 17 Aralık girişiminden bu yana özellikle AB ve ABD'de Türkiye aleyhtarı faaliyetler hız kazanmaya başladı. Hem Türkiye hem de iktidar partisi ile ilgili akıl almaz suçlamalar, ithamlar gırla gidiyor. Hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hem de AB Bakanı Volkan Bozkır konunun farkındalar. PKK yandaşları-Ermeni diasporası-Ali'siz Alevilik peşinde koşan bazı çevreler, Yahudi lobisi ve paralel yapı biraz önce belirttiğim merkezlerde ve uluslararası kurumlarda Türkiye ve hükümet aleyhinde faaliyetlerde iş birliği yapıyorlar. Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiği; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili akıl dışı iddialar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddialar bu koalisyon tarafından AB ve ABD'de dillendirilip bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Hiç vakit kaybetmeden hükümetin tedbir alması gerekiyor. Bunların yalanlarını deşifre edecek, Batı kamuoyunu zamanında ve doğru bilgilendirecek, Türkiye ve hükümetle ilgili algı operasyonlarını boşa çıkaracak tedbirlerin ivedi alınması gerekiyor. Bu maksatla bir bütçe ayrılmalı, lobicilik faaliyetleri profesyonel düzeyde icra edilmelidir. Türkiye ile ilgili yalan-yanlış bilgilerin yayılmasına izin verilmemelidir. Türkiye karşıtı lobi faaliyetlerine bazı Körfez ülkelerinin sermaye desteği verdiğine ilişkin duyumlar geliyor kulağımıza. Kime dost kime düşman diyeceğimizi şaşırdık doğrusu. Ama Türkiye'nin gelişmesi ve bölgesel bir aktör haline gelmesinden rahatsızlık duyan bölge ülkelerinin varlığını biliyoruz. Bu ülkeler ABD'de, İngiltere'de ve Avrupa'da Türkiye aleyhine haber yapan medya kuruluşlarına sponsorluk yapıyorlar maalesef.

Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığı başladı. G-20 zirvesi 2015'te Kasım ayında Antalya'da yapılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta Brüksel'de toplanan NATO Dışişleri Bakanları toplantısında bir sonraki toplantının Antalya'da yapılmasını önerdi. Öneriye sıcak bakıldı. Bu tür uluslararası organizasyonlar Antalya'yı uluslararası kongreler merkezi haline getirebilir. Özellikle kış aylarında Antalya'nın atıl kalan kapasitesini bu maksatla kullanmak isteyen Sayın Çavuşoğlu, herkesi Antalya'ya davet ediyor. Antalya vekili olan Bakanın, Antalya ve Alanya için müthiş çabaları var. Sayın Çavuşoğlu, G-20 zirvesine Antalya'da katılacak olan Obama'ya golf oynamayı bile teklif etmiş.

ABD'de, Batı başkentlerinde Türkiye aleyhtarı koalisyonun faaliyetleri hızlanmış durumda. Bu şer koalisyonu ABD ve Batı kamuoylarını negatif yönde yalan-yanlış bilgilerle etkiliyor. Gerçek değil algı önemlidir. Algılar yaygınlaşmadan tedbir alınmalıdır. Gerçeği anlatmak yalanı yaymaktan daha kolay olsa gerek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.