Yeni hükümetin performansı

A -
A +

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Ankara İl Kongresi'nde izleyenler fark etmiştir. Sayın Davutoğlu, AK Parti tabanı ile mükemmel bir ilişki kuruyor. Onlara dokunuyor, gözlerinin içine bakıyor. Onları coşturuyor. Genel başkanlık görevine geleli 3 ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen neredeyse 20 il'e gitti, hem vatandaşlarla hem de AK Parti teşkilatlarıyla buluştu. Şubat ortasına kadar herhâlde 30 büyük ilin tamamına gidecek. Seçimlere kadar bütün illere gidecek ama büyükşehirlere en az iki kez gitmiş olacak. Teşkilatlar penceresinden baktığınızda Hoca, müthiş bir performans sergiledi.

Meclisin çalıştırılması konusunda da iyi bir performans sergileniyor. İktidar partisi Meclis açıldığından bu yana çok stratejik düzenlemeleri Meclis'ten geçirdi. Bütün muhalefet partilerini, muhalif basının ve paralel yapının içeride ve dışarıdaki iş birliğine ve sert muhalefetine rağmen iktidar partisi paralel yapının yargı vesayetini sona erdirecek çok önemli düzenlemeleri yasalaştırmayı başardı. Bütçe görüşmeleri neredeyse sorunsuz ilerliyor. Hükümet 15 Şubat'a kadar yeni ve kapsamlı bir demokratikleşme paketini Türkiye'nin gündemine taşıyacak. Bu paketin Meclis çatısı altında görüşülmesi gereken bölümleri olacak. Bu paket hem çözüm sürecine hem Alevi vatandaşlarımızın taleplerine hem de dezavantajlı kesimlerin-grupların sorunlarına çözüm getirecek. Yani Meclis Şubat sonuna kadar çalışmaya devam edecek. Mart başından itibaren de siyaset seçime yönelecek.

Diğer yandan Başbakan Davutoğlu'nun ekonomiye yönelik ilgisi ve meşguliyeti artarak devam ediyor. 25 başlıklı ekonomik reform paketinin büyük bölümünü açıkladı ve yürürlüğe koydurdu. Kalan başlıklar da hazırlıkları bitince yakında açıklanır. Son ekonomik gelişmelerde Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta durması, dünyada ve çevresinde meydana gelen negatif gelişmelerden en asgari düzeyde etkilenmesi sevindirici bir durum. Hocanın en ilgili olduğu ve en çok vakit ayırdığı alan ekonomi ve stratejik yatırımlar. Başbakan 3. Boğaz Köprüsü, Tüp Geçiş, 3. Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren projeleri, AR-GE yatırımları gibi önemli yatırımlarının da şantiyelerini gezerek bilgi alıyor. 

Bir yandan da özel sektörü yatırım için motive ediyor. Son iki haftada hem Koç grubunun hem de Sabancı grubunun yatırımlarını teşvik için temel atma törenlerine katıldı. Bu törenlerde özel sektör temsilcilerine çok önemli mesajlar verdi, 'koşun yanınızdayız' dedi.

Diğer yandan Türkiye'nin enerji sektörü alanında son üç ayda katettiği mesafeyi anlatmaya gerek yok. Bu arada Bakan Taner Yıldız'ın hakkını da teslim etmek lazım.

Evet Davutoğlu hükümeti iyi gidiyor. Performansları iyi. Zaten kamuoyu araştırmalarında da oyları 49-51 bandında. Eğer kamu düzeninin bozulmasına izin vermeden çözüm sürecinde verdikleri emeğin karşılığını alırlarsa, yani barışı yakalarlarsa bu oran 55'leri geçecektir. Sayın Davutoğlu'nun samimiyetle çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istediğinden ben şahsen çok eminim. Ama bu sürecin başarıya ulaşması için diğer aktörlerin de en az Başbakan kadar samimi ve istekli, dürüst olmaları gerekiyor.

Türkiye'nin kendi milli güvenliğini tehdit eden paralel yapı ile mücadelesini algılama sorunu yaşayan AB ile ilişkiler gerilse de doğru ve gerçek anlaşılınca her şey tekrar normale döner. Dışişleri Bakanlığı; AB Bakanlığı, Kamu Diplomasisi Kurumu dahil tüm kurumlarımız Batı Dünyasına gerçeği anlatmalı, bunun için hızlı ve yoğun bir program uygulanmalıdır. Ocak ayı içerisinde Sayın Başbakan'ın Brüksel ziyareti ile ilgili bir değişiklik yok. Dedikodulara bakmayın. Birileri tarafından yanlış da yönlendirilseler, paralel yapının ve İsrail lobisinin etkisinde de kalsalar Türkiye asla AB hedefinden kopmamalıdır. AB değer ve standartlarını ülkemizde hakim ve kalıcı kılıncaya kadar bu hedefe bağlı kalmalıyız. Ankara il kongresinde Başbakan'ın verdiği yeni anayasa mesajı çok önemliydi. Seçime kadar bunun altı doldurulmalı ve millete, yeni bir Anayasa taahhüdü ile gidilmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.