Hakan Fidan'a teşekkürler

A -
A +

MİT Müsteşarı Hakan Fidan 7 Şubat günü siyasette aktif rol almak üzere görevinden ayrıldı. 7 Şubat tarihi manidar bir tarih. 7 Şubat 2012'de Paralel Yapı ve onu maşa olarak kullanan, Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan'dan rahatsız olan üst akıl, kurdukları bir kumpasla sayın Fidan'ı kelepçeleyip içeriye atacaklardı. Her nedense MOSSAD, İsrail lobisi ve Amerika'daki Neoconlar sevmediler Hakan Fidan'ı. 7 Şubat 2012'de Hakan Bey'den kurtulmak için ilk hamlelerini yaptılar. Ama o günün Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın cesur ve kararlı duruşu sayesinde bu amaçlarına ulaşamadılar. Daha sonra aslında Hükümeti ve Erdoğan'ı hedef alan Adana'da MİT tırlarının durdurulması girişiminde bulundular. Ama yine o kararlı ve cesur duruş sayesinde amaçlarını gerçekleştiremediler. Hakan Fidan'la bu kadar uğraşmalarının sebebi neydi? İlk sebep Sayın Fidan'ın yerli ve vatansever-milli bir aktör olmasıdır. Hakan Fidan MİT'te yapılaşmalarına izin vermedi. Üst aklın MİT'i kullanmasına imkân tanımadı. Bu dönemde MİT bağımsız hareket etti. Türkiye'nin içine kapanıp kalmadı. Türkiye'nin etki ve ilgi alanındaki tüm bölgelerde etkin-belirleyici ve sonuç alıcı bir bölgesel aktör olmaya başladı. İkinci sebep Hakan Fidan'ın Tayyip Erdoğan'a olan sarsılmaz sadakatidir. Hakan Bey Hükümetle uyumlu çalıştı. Bu uyum birilerini rahatsız etti sanki. Üçüncü sebep ise Sayın Fidan'ın MİT'e kazandırdığı yeni pozisyondur. MİT içeride vatandaşları ile uğraşmayı bırakıp bölgesel ve küresel ölçekte stratejik istihbarat faaliyetleri yapmaya başladı. MİT buna göre yeniden yapılandırıldı ve teşkilat kanunu buna göre yeniden hazırlandı.

Üst akıl ve onun maşası olan Paralel Yapı Hakan Fidan'ı kullanamamış ve kendi hedefleri önünde engel olarak görmüştür. Bu nedenle bu engeli ortadan kaldırmak istemişlerdir. Ama çok şükür ki cesaret-dirayet-sağduyu galip gelmiş ve onların harcamak istedikleri Hakan Fidan, harcamak istedikleri tarihte-yıldönümünde daha etkin-daha faydalı yerlere gelmek üzere görevinden ayrıldığını açıklamıştır.

Bu memleketin yiğit evlatlarına 7 Şubat'ta, 17 ve 25 Aralık'ta operasyon çekmeye kalkanların en hazzetmedikleri 3 kişiden biri Devlet Başkanı, biri Başbakan oldu. İnşallah 7 Haziran'dan sonra da üçüncüsü Dışişleri Bakanı olacak.

Ülkemizin millî çıkarlarının korunması için gösterdiği olağanüstü çabadan; yine ülkemizin en sıkıntılı ve can alıcı probleminin çözümü için tükettiği çabadan, milletimizin bölgesel çıkarları için sarf ettiği olağanüstü gayretlerden dolayı Sayın Hakan Fidan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni çıktığı siyaset yolunda Yüce Rabbim'in kendisine yardım etmesini diliyoruz. O işte de çok başarılı olacağından hiç kuşkum yok. Sayın Davutoğlu'nun en iyi tanıdığı ve en rahat çalışacağı isimdir Sayın Fidan. Yeni kararı kendisi, ailesi ve ülkemiz için hayırlı olur inşallah. Böyle sıkıntılı bir coğrafyada bu kadar süre bir istihbarat teşkilatının başında kalabilmek zor ve sıkıntılı bir iş. Bu kadarı yetti ve arttı. Yerine gelecek olan isme Allah yardım etsin. Ama onların işleri biraz daha kolay olacak inşallah.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Sayın Devlet Başkanı arasında fitne çıkarma girişimleri hızla devam ediyor. Bunu dışarıdan yapanların amaçları belli. Ama AK Parti siyasi hareketi içinde bu değirmene su taşıyanlar bilerek-farkında olarak yapıyorlarsa büyük günah işliyorlar. Bilmeden yapıyorlarsa büyük ahmaklık içindeler, lütfen uyansınlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.