Anadolu fazlasını hak ediyor

A -
A +

Bizim insanımız akıllıdır, geleceği görür. Kolay kolay yanlış ata oynamaz. 7 Haziran seçimi ile ilgili memleketim Tokat'tayım. Milletvekilliği aday adaylığı için başvurularımızı yaptık. Toplam 5 milletvekili kontenjanı olan Tokat'ta bir önceki seçimde AK Parti 3, CHP 1 ve MHP 1 vekil çıkarmış. 2002'den bu yana AK Parti'nin her seçimde oyu artmış. 5 vekillik için Tokat'tan milletvekili aday adaylığına başvuranların sayısı 60 kişi. Listeyi inceledim, aday adaylarının hepsi birbirinden nitelikli ve donanımlı. Bir de ana muhalefet partisi CHP'ye yapılan başvurulara baktım. Şu ana kadar 3 kişi başvuru yapmış. 'Son güne kadar bu sayı en fazla 9-10'u bulur' dediler.

Bu rakamlar bize ana muhalefet partisinin millet nezdinde bir anlam ifade etmediğini, milletin orada bir umut-ışık görmediğini gösteriyor. Bu fotoğraf bile 7 Haziran'da sandıktan nasıl bir tablo çıkacağını gösteriyor. Vatandaş bunu görüyor, seziyor da muhalefet görmüyor mu? Onlar da görmüş olacaklar ki iç güvenlik reformuna karşı çıkıyorlar. Milleti sandığa değil sokakta direnmeye, eyleme, vurmaya kırmaya davet ediyorlar. Hatta ana muhalefet lideri  "En önde ben yürüyeceğim" diyor. Çünkü sandıktan çıkacak sonucu biliyor. Kaos oluşturmak istiyorlar. Huzur ve güven ortamı içinde bayram havasında yapılacak bir seçim onların korkulu rüyası. Bunlar tüm siyasi ilke ve ahlaklarını bir kenara koyarak kendileri ile taban tabana zıt siyasi yapılarla iş birliği yapabiliyorlar. Paralel yapıdan hem tehdit hem de destek alıyorlar. Doğu ve Güney Doğu'daki barış ve huzur ortamı hem HDP'yi hem de MHP'yi rahatsız ediyor. Seçimler öncesinde kaos çıkarmak, seçimlerin korku, şantaj ve şiddet olaylarının gölgesinde geçmesini sağlamak için hazırlık yapıyorlar. Tüm bu tuzak ve oyunlara engel olacak iç güvenlik reformunun yasalaşmasını önlemek için Meclis'i savaş alanına çeviriyorlar. Şimdi anladınız mı asıl dertlerini? Bazı aktörlerin bunların gerçek niyetlerini fark etmeyip safiyane açıklamalar yapması üzüyor insanı. Herkese tekrar soruyorum; çözüm sürecinin gerçekten başarıya ulaşmasını, silahların bırakılmasını isteyenler neden molotofa, çelik bilyeye yaptırım getirilmesine karşı çıkar?

Memleketim Tokat'ta ilçe ilçe, sokak sokak, ev ev gezeceğim inşallah. Anadolu şehirlerinin ve Anadolu köylüsünün daha çok problemi var. Anadolu'ya pozitif ayrımcılık uygulamak gerekiyor.  Eğer uygulanmaz, insanlara iş ve aş bulunamaz ise bu şehirler göç vermeye devam eder. İstanbul'un nüfusu iki-üç katına çıkar. Bizim ilimiz en çok göç veren illerin başında geliyor. Kimse vatanını, toprağını, yerini, yurdunu terk edip gitmek istemez gurbete. Ama çaresizlik, yoksulluk, yokluk insanları yollara düşürüyor. Her karışı çok verimli olan bu topraklar sulansa, gübrelense, ziraat fakültesi rehberlik yapsa ve elde edilen ürünler kargo uçakları ile dünya pazarlarına ulaştırılsa ve insanlar para kazansa bu toprakları terk ederler mi? Soğuk hava depoları, gıda laboratuvarları kurulsun. Hayvancılık desteklense, et entegre tesisleri oluşturulsa yeşil Tokat'tan kim göç eder?

Ben becerebilir miyim bilmiyorum ama Tokat'a kılavuzluk yapacak bir 'ağabey' lazım. Helva yapmak için Tokat'ta her şey var. İnsanı zeki ve çalışkan, toprakları çok verimli. Yeşilırmak ve Çekerek ırmağı gibi birçok su kaynağı var. Kamunun desteği ile yerelin gücünü ve imkanlarını koordine edecek ekibe ve ekip başına ihtiyaç var. Dönün tarihe bakın veya son 7 seçim ve iki referandumda Tokatlıların verdiği o desteğe bakın. Sonuçlara bakınca Tokat'ın çok daha iyi şeyler hak ettiğini anlayacaksınız. Son yerel seçimde elde edilen 12-0 herkesin gözünü açmış olmalı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.