Şah Fırat, siyaset üstü tutulmalı

A -
A +

"Şah Fırat Operasyonu" ülkemize ait siyaset üstü millî bir konu. Suriye sınırları içerisinde kalan Süleyman Şah Türbesi ve o türbenin kadim bekçileri terör tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Bir yanda IŞİD, bir yanda PKK'nın uzantıları, diğer yanda halkını katleden Esad diktatörünün ordusu. Bu şerlere bir de; Türkiye'yi Suriye'deki savaşın içine provokasyonlarla çekmeye çalışan bölgedeki istihbarat teşkilatlarını katarsanız Türkiye'nin ne kadar yerinde, zamanında ve doğru bir karar aldığını daha iyi anlasınız. Devlet yönetmek parti yönetmeye benzemez. Siyasetçi hamaset yapar, duyguları ile hareket eder ama devleti yönetenler akılları ile hareket etmek zorundadır.

Eğer Süleyman Şah Türbesi taşınmasaydı biz ülke olarak orayı korumak için savaşa girmek zorunda kalabilirdik. Türbeyi ve askerlerimizi aynı topraklar içinde daha güvenli bir alana taşımak gibi akılcı bir seçenek dururken bu konu için ülkeyi topyekûn Suriye'de savaşa sokmak ahmaklıktan başka bir şey olamazdı. Türbeyi taşımasaydık IŞİD, Musul'da yaptığı gibi orada da bizim üzerimizden dünyaya propagandasını yapacaktı. Türbeye de, askerimize de dokunamazlardı ama provokasyon gerçekleştirir ve bu olay üzerinden piar yaparlardı. Türkiye aldığı kararla hem onlara engel oldu hem de provokasyonları önledi. Emekli bir asker olarak operasyonun son derece başarılı olduğunu belirtmek isterim. Askerlerimizi, istihbaratçılarımızı ve kararlı devlet yönetimini tebrik ederiz. Bu ülkenin her ferdi bu operasyonla ve ordusuyla gurur duysun. Yönetilen, talimat alan, yönlendirilen pısırık ve ezik bir ülkeden tek başına karar veren, başı dik kendi politikalarını kendi belirleyen, haysiyetli güçlü bir devlet haline geldik. Bugünleri bize gösteren Rabbime şükürler olsun. Bölgesel güçlü bir aktör olmamızdan rahatsız olan üst akıl, maşası paralel yapı aracılığı ile bu operasyonu itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

Muhalefeti şantaj kaset ve dosyalar ile esir alan paralel yapı, muhalefetle Esad'ı aynı çizgiye getirebiliyor. Yazıklar olsun. Yılların diplomatı, Türk dışişlerinin yüz karası CHP'li Faruk Loğoğlu bu operasyonla ilgili Esad'la aynı cümleleri kuruyor. Türkiye düşmanı Esad yönetimi, operasyonla ilgili tavrından dolayı Kılıçdaroğlu'na övgüler diziyor. Yazık, ana muhalefetimizin millî bir meselede geldiği noktaya bakın. Siyaset üstü tutulması gereken bir meselede savrulduğu yere bakar mısınız? Ulusal güvenliğimiz üst akıl ve onun maşası paralel yapı tarafından tehdit edilmektedir. Musul tecrübesi ile Şah Fırat doğru bir tercih olmuştur. Hepimiz gurur duyabiliriz.

Sevgili okuyucularım bu yazıyı Erbaa-Reşadiye yolunda yazıyorum. Dava arkadaşlarımızla birlikte Tokat ve ilçelerini karış karış dolaşıyoruz. Her ilçede kardeşlerimiz bizi coşku ile karşılayıp bağırlarına basıyor. Aday adayları teşkilatları gezip kendilerini tanıtıyor. Müthiş bir parti içi demokrasi şöleni yaşıyoruz.

Hem kendimizi ve hedeflerimizi anlatıyoruz hem de vatandaşı dinleyip onların dert ve taleplerini dinliyoruz. Tatlı, ilkeli, seviyeli ve kardeşlere yakışır bir yarışa şahitlik ediyorum. Mahalle temsilcisinden ilçe başkanına, kadın kollarından gençlik kollarına kadar bu teşkilatlarda bu dava heyecanı ve şuuru olduğu sürece bu hareket yarı yolda kalmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.