Teşkilatsız siyaset olmaz

A -
A +

AK Parti siyasi hareketinin itici gücü ve dinamosu teşkilatlardır. Teşkilatlardaki isimsiz kahramanların özverili çalışmaları, bu davaya olan sarsılmaz inançları sayesinde bu siyasi hareket toplumun kılcal damarlarına kadar nüfuz etmektedir. Diri, hareketli ve iyi organize edilen bir teşkilat siyasi başarının olmazsa olmaz ilk şartıdır. Bu nedenlerle bu siyasi hareketin kalıcı olması ve yükselen bir grafikle siyasi başarısını devam ettirebilmesi için teşkilatların önemsenmesi, sistem içerisinde onlara gerekli önemin ve değerin verilmesi ve bu duygunun onlara hissettirilmesi gerekir. AK Parti Siyasi Hareketi'nin kurucusu ve doğal lideri Sayın Cumhurbaşkanımız, siyasi hayatı boyunca mahalle temsilciliği, ilçe başkanlığı, il başkanlığı ve genel başkanlık dahil tüm siyasi kademelerde görev almıştır. Kendisi siyasette teşkilatlara, özellikle kadın ve gençlik kolları teşkilatlarına özel önem verdi. Sahada siyasete yeni başlayan adaylar doğal liderin bu konudaki yaklaşımlarını iyi irdeleyip örnek almalıdırlar.

Ben kendi payıma milletvekili seçilmem halinde başta kadın ve gençlik kolları olmak üzere teşkilatlarla yakın bir iş birliği içerisinde olacağım. Sadece seçimden seçime hatırlanan, afiş astırılan, broşür dağıttırılıp bir sonraki seçime kadar unutulan bir gençlik kolları teşkilatımız olmamalı. Kadın kollarımız o ilin genç kızlarının, kadınlarının, annelerinin ve çocuklarının sosyal hayat içerisinde karşılaştıkları tüm sorunlarla ilgilenen, çözümler üreten bir toplumsal hareket olmalı. Gençlik kollarımız o ildeki gençlerin gelip gittikleri; her türlü sorunlarına çözüm arandığı, gençlikle ilgili proje ve politikaların oluşturulduğu merkezler olmalıdır.

Yukarıda sıraladığım tüm nedenlerle AK Parti milletvekili adaylarının tespitinde teşkilatların temayülde göstermiş oldukları eğilim dikkate alınmalıdır. 13 yıldır peş peşe 9 kez milletten giderek yükselen oranda oy alan bir siyasi hareket zaten teşkilatlara ve onların eğilimlerine önem veriyordur. Ama Anadolu'da teşkilatlar bence çok hissetmiyorlar. Bu duygu hissettirilmelidir. Temayülde oy kullanan her kardeşim şunu iyi bilmelidir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın doğal lideri olduğu bir siyasi harekette kimse teşkilatların eğilimini dikkate almamazlık edemez. Eğer oylamada bir kurgu ve yönlendirme söz konusu değilse, o ilde aday adayları ile ilgili yapılan kamuoyu araştırma sonuçları ile oy kullanan  delegelerin eğilimleri arasında çok büyük bir tezat ve farklılık yoksa, aday tespitinde teşkilatların ne istediği çok belirleyici olmaktadır. Bu nedenle bugün milletvekili adaylarının belirlenmesi için oy kullanacak AK Parti teşkilatlarının üyeleri, tüm duygusallık ve ön yargılardan sıyrılarak kendi illerinin gelecek dört yılını hesaba katarak oy kullanmalıdırlar. Bugün vekil adaylarının tespiti için kullanacağınız oyla o ilde yaşayan herkesin vebalini taşıyorsunuz. İnce eleyip sık dokuyun. Aklınızın, vicdanınızın sesine kulak verin. Sizi parlamentoda en iyi kim temsil edecekse, liyakati en iyi olan adaylar kimse onları bulup seçin. Sonra 'ellerim kırılsaydı' diye dövünmeyin. Kim size ne derse desin, siz aklınızla, hür iradenizle ve vicdanınızla hareket ederek ilinizi Ankara'da en iyi temsil edecek; nefsini ayaklar altına alıp dava şuuru ile hareket edebilecek, siyasetten güç alan değil, güç veren adayları bulup seçin. Her şart ve koşulda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve yeni Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na yol arkadaşlığı yapabilecek, onların yükünü alacak, zalimler karşısında 'elif' gibi dik duran, Rabbimiz karşısında yay gibi eğilebilen haysiyetli insanları bulup seçin. Sıralamaya giremeyenler girenlerle kol kola girip 7 Haziran'a kadar çalışmalıdırlar. Sıralamaya giremediği için bırakıp gidenlerin dava şuurundan şüphe ederim. Temayül sonuçları hepimiz için hayırlı olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.