İnsanlığın bir kanadı kırık…

A -
A +

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Ülkemizde ve dünyada her gün binlerce kadının tacize uğradığı ve şiddete maruz kaldığı bir ortamda onlara, bugün; başımız dik ve gönlümüz rahat bir şekilde çok fazla söyleyebileceğimiz bir şey yok. Eğer söylendiği gibi insanoğlu bir kuş gibi hür ve özgür olarak adlandırılıyorsa maalesef bu kuşun bir kanadı kırık. İnsanlığın tek kanatla uçmasını bekleyenler müthiş bir yanılgı içerisindedir. Erkekler tek başına bu işi beceremezler. Diğer kanadı oluşturan kadınlar, erkekler kadar özgür ve etkili olamazlarsa tek kanatla bir yere varamayız. Daha fazla zaman ve enerji kaybetmeden bu gerçeği fark etmemiz ve insanlığın kırık olan kanadını sarıp onarmamız lazım.

Her kadın önce birey sonra da annedir. Anneleri özgür olmayan, iyi eğitim almayan, güçlü olmayan toplumların yükselmesi imkânsızdır. Ferdin; iyi, ahlaklı, sağlıklı yetiştirilmesinin ilk şartı eğitimli ve güçlü annelerle mümkündür. Bir toplumun kadınları ne kadar eğitimli, ne kadar sağlıklı, ne kadar özgür ve güçlüyse o toplumun geleceği de o ölçüde parlaktır. Bugün bir sürü süslü püslü beylik laflar duyacaksınız. Her sene bugünlerde aynı lafları sarf ediyoruz. Ama şiddete ve tacize uğrayan kadın sayısında maalesef bir azalma yok.

Maalesef kadının eğitim ve çalışma hayatı ile siyasete katılmasının önündeki engeller devam ediyor. Her ne kadar kadınların eğitime ve iş hayatına-siyasete katılmasının önündeki en büyük engel olan başörtüsü sorunu tarihin çöplüğüne atıldıysa da eski Türkiye'den kalma zihinlerdeki engeller henüz tam kalkmış değil.

AK Parti siyasi hareketinin lideri Recep Tayyip Erdoğan 13 yıllık uygulamalarında kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uyguladı. Başörtüsü sorununu çözerek, kadınların eğitim, çalışma hayatı, kamuya ve meclise girmelerinin önündeki engelleri kaldırdı. Partisinde en çok kadın vekil çıkaran lider oldu. Partisinin kadın kollarına çok önem verdi ve hep onlarla birlikte hareket etti.

Hanımefendisi Emine Erdoğan'ı gittiği her yere, her ortama götürerek topluma mesajlar verdi. Eşi ile yan yana, omuz omuza ve her an birlikte yürüyerek toplumumuza rol model oldu. Bugün aynı şeyleri fazlasıyla Sayın Davutoğlu yapıyor. Onlar, kadınlara hak ettikleri değeri verdikleri için AK Parti siyasi hareketinin itici gücünü kadınlar oluşturuyor. 14 yıllık başarı hikâyesinde kadınların payı ve hakkı erkeklerden çok.  7 Haziran seçimlerinde de hep birlikte göreceğiz. En çok kadın milletvekili AK Parti'den çıkacak. Bizler, siyasetin kadınların enerjisine, bakış açısına ve nezaketine ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.  Kimse bu ihtiyacı görmezden gelmesin. Yazılacak çizilecek çok şey var ama bunları söylemeye çok yüzümüz yok.

Hayatımızda annemizden daha önemli neyimiz var? Kadınlar yüce Rabbimizin bize emanetleri, o emanete adam gibi sahip çıkmak lazım. Benim hayatımda üç önemli kadın var. Biri annem, biri eşim biri de gelinim. Onlar için yapamayacağım hiçbir şey yok. Onların nezdinde Rabbimizin bize emaneti olan kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum. Onlara yaşattığımız olumsuzluklar için helallik diliyorum. Bugün AK Parti siyasi hareketini toplumun kılcal damarlarına kadar yayan AK Parti Kadın Kolları teşkilatının değerli üyeleri, sizlerin de kadınlar gününü kutluyor ve sizleri tebrik ediyorum kardeşlerim. Hep birlikte 2016 yılı 8 Mart'ını daha başı dik kutlamak için daha fazla çalışalım diyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.