Neden anonim şirket gibi yönetilmeli?

A -
A +

Bu haftanın en anlamlı sözünü Cumhurbaşkanı Erdoğan sarf etmiş. Şehit yakınlarını ve gazileri cumhurun sarayında ağırlayan Erdoğan, "Bayrak icraatla yükselir" demiş. "Al bayrağımıza itibar kazandırıp, milletin refahını yükselterek ülkeye hizmet ediyoruz" ifadesi son 10 yılın icraatlarını özetleyen bir söz. Yurt dışından ülkemize bakanlar yahut Türkiye dışında yaşayan gurbetçiler, Türkiye'nin itibarının son 10 yılda nereden nereye geldiğini iyi biliyorlar, yaşayarak hissediyorlar. Nutuk atarak, hamasi konuşmalar yaparak, insanları gaza getirerek bayrak yükseltilmez. Ülkenin refahını artıran; itibarını yükselten, icraat yapan, üreten kadrolar gerçek milliyetçilerdir. Çok şükür, pasaportumuzun itibarının en yüksek olduğu günleri yaşıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; parlamenter sistemin ve mevcut darbe anayasasının Türkiye'nin büyümesini, hızlı kalkınmasını engellediğini ve ülkenin ayağında takılı olan bu zincirleri söküp atmak için başkanlık sistemi ile yeni bir anayasanın gereğine işaret etti. Yeni Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için hızlı çalışması ve tıpkı bir anonim şirket gibi yönetilmesi gerektiğini belirtti. CHP lideri Kılıçdaroğlu dün partisinin grubunda bu tespiti eleştirdi ve Türkiye'nin şirket gibi yönetilmesi örneğine şiddetle itiraz etti. Tabii ki Kemal Bey hayatında hiç şirket yönetmemiş. Şirketi zarar ettirdiğinde veya kötü yönettiğinde batmamış, kapıya konmamış, canı acımamış. O devlette üst düzey genel müdürlük yapmış.  Yanlış yönetimden dolayı SSK'yı milyarlarca dolar zarara uğratmış. Kötü yönetmiş ama SSK kamunun arpalığı olduğu için ve bir şirket mantığı hakim olmadığı için ne kendisine hesap sorulmuş ne de kapının önüne konulmuş. Kötü yönetimi ve zarar ziyan Kemal Bey'in yanına kâr kalmış. Kemal Bey bilmiyordur ama yardımcılarından anonim şirketin nasıl yönetildiğini bilen arkadaşları vardır. Çağırıp onlara danışsın. Kendisine anonim şirketlerde kimsenin babasının çiftliğini yönetir gibi şirketi yönetemeyeceğini, sıkı bir mali ve hukuki denetim olduğunu, her yanlış ve zararın hesabının anında sorulduğunu anlatırlar. Mesela CHP bir anonim şirket gibi yönetilseydi Kemal Bey ilk yenilgiye uğradığı seçimden sonra hemen görevi bırakmak zorunda kalırdı. Kemal Bey herhalde anonim şirket mantığına bu korkular nedeniyle itiraz ediyor...

Sevgili okuyucularım bugün şanlı Çanakkale Zaferinin 100'üncü yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu vesile ile tüm şehitlerimize yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Onların yüce hatıraları karşısında şapka çıkarıyorum. Gazilerimizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Özgürce dalgalanan al bayrağımız semalarımızı onlar sayesinde süslüyor. Bu memleketin semalarında yükselen "Ezan-ı Muhammediye"yi onlara borçluyuz. Allah onlardan razı olsun. Öbür dünyada onlara komşu oluruz inşallah. Ben Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 19 yıl görev yaptım. Onlar kadar şanslı olamadım. Şehitlik nasip olmadı bize. Nasip olanlar cennette. İnşallah bize şefaat ederler.

Tam da bu anlamlı günden bir gün önce Kars'ta TANAP'ın temel atma  töreninde yaşadığım gurur tablosu hepimize hayırlı olsun...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.