Huzurun tadını çıkaralım…

A -
A +
TBMM'de hummalı bir çalışma var. Meclis, 5 Nisan'a kadar çalışacak, ondan sonra da genel seçimler nedeniyle tatile girecek. Bu sürede Meclis gündemi çok yoğun. İç güvenlik paketinden torba yasaya kadar birçok düzenleme ele alınacak. Ayrıca AK Parti, CHP'nin restini gördü ve ana muhalefeti köşeye sıkıştırıyor. Siyasi partilerin kapatılmasını yasaklayan teklifi  Meclis Genel Kurulu'na taşıyor. Diğer yandan Sayın Cumhurbaşkanı'nın eskiden beri telaffuz ettiği milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesini sağlayacak düzenleme Başbakan Davutoğlu'nun imzasıyla Genel Kurul'a geliyor. 18 yaşındaki gençler de artık istemeleri halinde milletvekili olmak için başvurabilecek. AK Parti radikal kararlarla şaşırtmaya devam ediyor. Belli ki gençlere güveniyorlar ve gençliğe değer verdiklerini sözle değil icraatla ortaya koyuyorlar. Gençlerimize hayırlı olsun.
Yarın bütün Türk dünyasında ve ülkemizde baharın habercisi olan Nevruz'u kutlayacağız. Azerbaycan gibi Türk Cumhuriyetlerinde bu bayram neredeyse bir hafta süre ile kutlanıyor. Bizde genelde kutlamalar 21 Mart günü yapılıyor. Eski Türkiye'de 21 Mart yaklaşınca yüreğimiz ağzımıza gelirdi. Çünkü Nevruz'da şenlik yapmak yerine, kan dökülürdü. Şenlik alanlarında her türlü provokasyon yapılır ve Nevruz zehir olurdu. Onun için de çoğumuz 21 Mart'ın gelmesini istemezdik. Ancak, çok şükür o duygu ve manzaralar eski Türkiye'de kaldı. Çözüm sürecine milletin sahip çıkması, devletin ve hükümetin çözüm süreci ile ilgili cesur ve kararlı davranması sayesinde artık Nevruz'u coşku ve keyifle kutluyoruz. Önceki Nevruz'da, "Silahın miadı doldu artık sorunlar siyasetle çözülecek" mesajından bu yana bazı provokatif olaylar, 6-8 Ekim Kobani kışkırtmaları hariç çok şükür barışın ve huzurun egemen olduğu günler geçirdik. İnşallah yarın da; "Miadı dolan silahı tamamen bırakın-PKK'yı lağvedin" mesajı bölgede yankılanacak. Bu mesaj halkta karşılık bulacak. Bu mesaj Alman, İsrail, İngiliz istihbaratlarını rahatsız edecek. Aynı zamanda o istihbarat örgütlerinin hükmettiği bazı Kürt siyasetçiler ve oluşumlar da bu mesajdan rahatsız olacak. Bu mesajı itibarsızlaştırmak ve uygulanmasını önlemek için paralel yapının da yardımı ile her türlü provokasyonu yapacaklar. Ama bölge halkının ve milletimizin sağduyusu galip gelecek. Çünkü millet barış ve huzur ortamını kaybetmek istemiyor.
Dün Batman ve Şırnak'ta olduğu gibi tuzağa düşmeyelim. Güvenlik güçleri soğukkanlı olsun, halkımız da sakin olsun. Provokatörler el birliğiyle deşifre edilsin. Gelin 21 Mart'ta hep birlikte Nevruz'u kutlayalım. Kol kola, omuz omuza, gönül gönüle bayramın, barışın ve huzur ortamının keyfini çıkaralım. Bugünü bize zehir etmek ve mutluluğumuza gölge düşürmek isteyen provokatörlerle izin vermeyelim. Onlara karşı çıkalım, tepki gösterelim, deşifre edelim. Bölgede yabancı servis ajanlarının cirit attığını tahmin ediyorum. Herkes uyanık ve dikkatli olsun. Bu Nevruz'da silahları terk etmeyi başarabilirsek Türkiye uçuşa geçecek inşallah.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.