Medeni bir yarış olsun...

A -
A +

Sorunlarının çözümünü sokaklarda şiddet eylemlerinde veya dağlarda kan dökerek arayanlar dün Türkiye'de yaşanan demokrasi şölenini herhalde görmüşler ve rahatsız olmuşlardır. Tüm problemlerin çözüm aracı ve adresi olarak siyaseti ve TBMM'yi görenler, aday adayı oldular ve dün akşam saatlerinde adaylar belirlendi. Bu siyasi partiler ve adayları 7 Haziran'a kadar yarışacaklar ve 7 Haziran'da millet, sandığa gidip 4 yıl süre ile kendilerini Meclis'te temsil edecek vekilleri seçecek. Bir yandan da millet ülke yönetimini üstlenecek siyasi partiyi de belirleyecek. Sokaklarımız bayram yerine dönecek. Medeni sınırlar içinde kalarak siyasi partiler rekabet edecek. Kendilerini, projelerini ve nasıl bir dört yıl öngördüklerini millete anlatacaklar. Millet de 2 ay içinde herkesi dinleyip sonra da vicdanı ile baş başa kalarak 7 Haziran'da seçim sandığında kararını verecek.

Kavga yok, şiddet yok, silah yok, zorbalık yok. Medenice bir yarış söz konusu olmalı. Bazı güçler ve onların yerli işbirlikçileri Türk siyasetini kendi çıkarları doğrultusunda etkilemek, yönlendirmek maksadıyla algı operasyonları ve siyaset mühendisliği yapacaklardır. Tıpkı HDP'ye barajı geçirmek için gösterilen olağanüstü çabalar gibi. Ama bizim milletimiz siyaset mühendislerinin bu oyunlarını öğrendi artık. Onların algı operasyonlarını ve yönlendirmelerini hemen seziyor ve o oyunları boşa çıkarıyor. Bu seçimde de aynı tokadı yiyecekler.

TOKATLI HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR

Malumunuz ben de de Tokat'ta AK Parti milletvekili adaylığı için müracaat etmiştim. Gerekçem, Tokat'a biraz daha fazla hizmet götürmek ve Tokatlılara hak ettikleri destekleri merkezden sağlamaktı. Birbirinden değerli 63 aday adayı ile rekabet ettik. Sivil toplum kuruluşlarımızın, Tokat'taki parti teşkilatlarının ve Tokat halkının tercihi de dikkate alınarak genel merkez ve sayın Genel Başkan en iyi 5 adayı belirledi. Hepsi de son derece kıymetli ve nitelikli insanlar. Tokat ve Tokatlılar için hayırlı olur inşallah. Listeye giren kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Aday adayı olup da aday olamayan kardeşlerime de 'sağlık olsun' diyorum. Ben adaylık için açıklama yaptığım ilk gün "Aday olsam da olmasam da 8 Nisan günü Tokat'a gelip aday olarak seçilen kardeşlerimle birlikte kol kola 7 Haziran gününe kadar sanki ben adaymışım gibi çalışacağım" demiştim. Aynı tavsiyemi ve önerimi aday gösterilmeyen kardeşlerime yapıyorum. Lütfen hemen Tokat, AK Parti İl Başkanlığına gidin ve 6 Haziran gününe kadar aday kardeşlerimizle kol kola çalışın. Dava adamına bu yakışır. Eğer makam mevkii peşinde değilseniz, eğer amacınız dünyevi değilse, eğer davanızın peşine düştüyseniz ve onun neferi iseniz aday olsanız ne yazar olmasanız ne yazar? Yollara düşüp davanızın başarısı için ter dökmeniz adaylıktan bağımsız bir ideal olmalı.

Ben bunu yapacaktım. Aday gösterilmesem de belki de Tokat'ta en çok çalışacak adam olacaktım. Ama AK Parti yetkili organları ve Sayın Genel Başkan benim ikinci olarak tercih ettiğim Ankara'dan adaylığımı uygun gördüler. Ben yüksek öğrenimin dahil 20 yıllık Ankaralıyım. Ankara'ya ve Ankaralılara yabancı değilim. Ankara'da oturan Tokatlı, Çorumlu, Yozgatlı, Amasyalı, Karadenizli, Kırşehirli, Kırıkkaleli, Sivaslı ve Kayserili kardeşlerime hizmet edeceğim.

Ankaralılar bana Tokatlılar kadar yakın. Ankaralı kardeşlerimle birlikte çalışacağız, koşturacağız.

Aday adaylığı sürecimde bana gösterdikleri ilgi alaka ve destek için Tokat AK Parti teşkilatlarına; Tokat ve ilçelerindeki STK temsilcilerine, belediye başkanlarına; hiçbir parti ayırımı yapmadan benimle koşturan ve aynı heyecanı paylaşan Zileli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Hepinizin bana hakkı geçti, haklarınızı helal edin. Her zaman olduğu gibi benim gönlüm ve kapım Tokatlı kardeşlerime açık olacak. Tokat ve ilçelerinin dertlerine, sorunlarına ilgim alakam devam edecek. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.