Kürtler, Marksist-Ateistlere oy verir mi?

A -
A +

Bu topraklarda İslamiyet'i ilk kabul eden ve o günden bu yana inancını en iyi yaşayan, inancı konusunda en hassas olan grup Kürtlerdir. Onlar, Cumhuriyet'in 1940'lı yıllarından itibaren din konusunda kendilerine devlet tarafından en ağır baskılar yapıldığı halde inançlarını yaşamaktan asla vazgeçmediler. 28 Şubat döneminde Doğu ve Güneydoğu'da her türlü tehdide, baskıya rağmen Kur'an kurslarını, medreseleri asla kapatmadılar. Doğu ve Güneydoğu illerimiz hep evliyalar diyarı olmuştur. Adıyaman, Şanlıurfa peygamberler şehirleridir. Van, seyidler diyarıdır. Bu denli muhafazakâr bir bölgede, bu imanlı insanlar arasında PKK-KCK ve onların siyasi uzantısı HDP gibi ateist-Marksist bir yapının taban bulmuş olmasının sebebi maalesef asker ve derin devlettir. Devlet, laiklik adı altında burada inançsız bir yapının oluşması için zemin hazırlamış, inançsızları bölgede teşvik ederken-korurken hayatı muhafazakârlara zehir etmiştir.
Ayrıca, PKK üst yönetiminin büyük bölümü Kürt değildir, çoğu Ermeni'dir. Bunu Ermenilere bir husumet duyduğum için söylemiyorum. Yani bu üst yönetim Müslüman değildir. HDP'lilerin söylemlerine, kullandıkları jargona bakın, onların İslamiyet'le bir ilgileri olmadığını anlarsınız. HDP'li yöneticiler, Kürt halkının İslami duyarlılıklarını iyi bildikleri için o alana fazlaca girmiyor ve o yüzlerini gizlemeye çalışıyorlar. Hatta göz boyamak için eski imam veya müftüleri kandırıp aday bile yapıyorlar. Ama Marksist olduklarını inkâr etmiyorlar. Muhafazakâr Kürtlerden oy almak için olmadık kılıklara giriyorlar. Ama Allah'ın işi, bazen gerçek yüzlerini farkında olmadan ortaya koyuyorlar.
HDP'nin en tepesindeki zat Selahattin Demirtaş, bizim kıblegâhımız-kutsalımız Kâbe'ye Taksim'i alternatif gösteriyor. 'Emekçilerin Kâbe'si Taksim' benzetmesini yapabilecek kadar cahil ve inançsız. HDP'nin seçim vaadinde 'Kürtçe ezan-Kürtçe ibadet' var. Bunu HDP'nin seçim beyannamesine koyan kafa ile 1946'larda Türkçe ezan okutturmaya kalkan-bu millete gözyaşı döktüren CHP'li kafa aynıdır. İkisi de din düşmanıdır. İkisi de baskıcı ve faşist.
İslamiyet'i birazcık bilen bir vicdan Kürtçe ezan ve Kürtçe ibadet sözünü telaffuz bile etmez. Bu HDP'liler dinden-diyanetten ve imandan o kadar uzaktalar ki muhafazakâr Kürtlerin buna ne diyeceklerini bilmiyorlar. 'Kürtçe ezan-Kürtçe ibadet' diyen bir parti ağzı ile kuş tutsa Kürtlerden oy alamaz. Kürtler, "Diyanet'i kapatacağım" diyen bir anlayışa sıcak bakmazlar. Diyanet'i kapatıp din işlerini İsrail lobisinin kontrolündeki paralel yapıya devredecekler. İnancına düşkün hiçbir Kürt, rakı masalarından kalkmayan, caminin-mescidin-medresenin yolunu bilmeyen ateist-Marksist HDP'ye asla oy vermez.
HDP'li Demirtaş istediği kadar takiye yapsın, makyajı dökülüyor. Mütedeyyin, inançlı-inancını özgürce yaşamak isteyen, çoluğuna çocuğuna dinini-diyanetini öğretmek isteyen hiç kimse HDP'ye oy vermemelidir. Çözüm süreci defalarca bizatihi Selahattin Demirtaş tarafından sabote edilmiştir. Oslo sürecini basına sızdıran paralel yapı ile Demirtaş'ın iş birliğidir. 6-7 Ekim Kobani olayları ile çözüm sürecini sekteye uğratan ve 60 canın ölümüne sebep olan Demirtaş'tır. Bana göre; HDP barajı aşamaz ise bunun çözüm sürecine zararı değil faydası olur. AK Parti bizatihi Doğu ve Güney Doğu'da yaşayan Kürt kardeşlerimizi, STK'ları muhatap alır. Bu sorunu o bölgede yaşayan milletle birlikte daha hızlı çözer.  
Kandil ve Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın desteklediği ve istediği çözüm sürecine gerçekte karşıdırlar. Ama halkın tepkisinden çekindikleri için bunu açıkça ifade etmiyor, rol yapıyorlar. Emin olun HDP'nin olmadığı bir Meclis'te terör sorunu daha hızlı ve kolay çözülür, çözüm süreci ile ilgili daha cesur ve hızlı adımlar atılır...
***
Mısır'da İsrail'in kuklası darbeciler, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi ve 106 kişiyi idama mahkûm ettiler. Medeni dünya ve 'Ben insanım' diyen ve vicdan sahibi olan herkes bu karara karşı çıkmalıdır. Ülkemizde 55 yıl önce yaşanan kepazelik-acı, şimdi Mısır'da tekrarlanıyor. Mursi'ye idamı veren güç Mısırlılar değil İsrail hükümetidir. Sisi de onların oyuncağıdır.
"Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkûm oldu" başlığını ülkemizde habere taşıyan kafa seni tanıyoruz! Neyi ima ettiğini anladık. Senin Menderes'in boynuna ipi geçiren şerefsizlerden bir farkın olmadığını bu millet de bilsin. Millet iradesine rağmen Mısır'da Mursi için idam kararı verilmesini Türkiye için uyarlayan-rüya gören-pusudaki haysiyetsizler! Bu millet, size bir daha şehit vermeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.