Batının turnusol kâğıdı: Terör

A -
A +
Terör, kahpe yüzünü bu kez İstanbul’un göbeğinde, turistlerin akın akın ziyaret ettiği Sultanahmet’te gösterdi. Amaç gayet açık ve net. Türkiye’yi içe kapatmak, Suriye ve Irak’taki gelişmelerle ilgilenmesini önlemek. Türkiye’nin Esad rejimine, DAEŞ’e ve PKK-PYD ilişkisine karşı sürdürdüğü mücadeleyi engellemek. Gaye Türkiye’nin kendi derdi ile uğraşmasını, enerjisi ve gücünü içerideki problemlere harcamasını sağlamak. Türkiye’nin çevresiyle ve bölgesiyle ilgilenmesinden rahatsız olan bazı bölgesel ve küresel aktörler içeride PKK ve DAEŞ terörünü harekete geçirdiler.
Bir yandan DAEŞ diğer yandan PKK ve DHKP-C gibi kiralık örgütler bazı başkentlerden aldıkları talimatların gereğini yapıyorlar. Sultanahmet’teki canlı bombanın pimini çektiren güç, bir yandan Türk turizminin çanına ot tıkamaya çalışırken diğer yandan da “Biz istersek İstanbul’un göbeğinde de canınızı acıtırız” mesajı veriyor.
Bombayı, Batılı turistlerin en fazla rağbet ettiği yerde patlatıyorlar. Hedefte onlarca Alman turist olunca ahlaksızlar, dünya çapında propaganda imkânı da buluyor. Neredesiniz ey “Türkiye, DAEŞ’e yardım ediyor” diyen beyinsizler. Türkiye, terörün ve teröristin her türlüsüyle mücadele ediyor. Canlı bomba Suriye uyrukluymuş. Hiç şaşırmadım. Hayatını kaybeden 10 misafirimiz için başsağlığı diliyorum. 15 de yaralı var. Umarım en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.
Olaydan hemen sonra batı medyası neredeyse canlı yayınla patlama ve yaralıları duyurmaya kalktı. Terbiyesiz ve sorumsuz adamlar, Paris saldırısında gösterdikleri hassasiyetin onda birini göstermediler. Olay yerinden kanlı görüntüleri sansürsüz servis ettiler.
Terör yine insanlık suçu işledi. DAEŞ terörü zaman zaman Türkiye’ye saldırıyor. Diğer ikizleri ile iş birliği yapıyor. Yıllardır terör belası ile uğraşan Türkiye, terör örgütleri arasında ayrım yapmaz-yapamaz. Türkiye için PKK ne ise DAEŞ de odur.
Dün Fransa’da daha önce Ankara’da bugün Sultanahmet’te, Sur’da, Cizre’de ortaya çıkıp kalleşçe insanları katleden teröre karşı dünya ortak mücadele yürütmelidir. Ortak mücadele ve ortak kararlılık olmadığı sürece sonuç almak zordur. Bu bela sadece bazı devletlerin özel çabası ile bitirilemez. Tüm dünyanın ilkesel ve eylem bazında bu bela ile samimi olarak uğraşması gerekiyor.
Ancak ondan önce bu terör örgütlerini kendi çıkarları için kullanan, onları kiralayan bazı ülke ve yapıların deşifre edilmesi ve bu yöntemden vazgeçirilmeleri gerekiyor. Artık kimse kimseyi kandırmasın. PKK’yı da, DAEŞ’i de, El Kaide’yi de el altından destekleyen ve kullanan bazı ülkeler ve istihbarat örgütleri var. Genelde BM, özelde NATO bu ilişkileri açığa çıkarıp dünyaya ilan etsin. Perde gerisindeki bazı ahlaksız siyasetçi ve devlet adamlarının maskesi düşürülsün. Saldırıyı NATO kınadı, AB kınadı, birçok Avrupa ülkesi kınadı. Ama biz PKK terör örgütünün bazı Avrupa ülkelerinde müsamaha gördüğünü biliyoruz. Yeter artık rol yapmayın! Bir gün sizin kapınızı da çalacaklar. Sıra size de gelmeden uyanın ve mücadelede iş birliği yapın.
Ey ahlaksızlar, ne yaparsanız yapın, nerede hangi satılmışı patlatırsanız patlatın bizi korkutamayacaksınız. Biz korkmadan, yılmadan kararlılıkla terörle mücadelede el ele, kol kola olmaya devam edeceğiz. Suriye’deki-Irak’taki haksızlıklara karşı çıkmaya devam edeceğiz. Zor bir yerde yaşadığımızı biliyoruz. Sizin bombalarınız, kör kurşunlarınız bizim birlik ve beraberliğimizi-kardeşliğimizi ve bölgedeki haksızlıklara karşı çıkmamızı engelleyemeyecek.
Korkmuyoruz, yılmayacağız, peşinizi bırakmayacağız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.