Milletin beklediği hediye…

A -
A +
Sizlerle Cumhuriyet Bayramı coşkusunu paylaşmak için şevkle yazıma başladığımda 3 şehit haberi ile sarsıldım. Keyfim kaçtı. Hakkâri Çukurca’da PKK’lıların havanlı saldırısında 3 evladımız şehit olmuş, 5 kahramanımız da yaralıydı.
           ***
Bayram gününü bize zehir eden bu kalleş örgütle Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i kısacası herkes her türlü imkânını kullanarak mücadele etmek zorundadır. Eli kanlı bebek katili PKK;  bu kalleş eylemleri Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde olup bitenlere kayıtsız kalmamız, içeriye kapanıp kendi derdimizle boğuşmamız için yapıyor. Ama Türkiye hem Suriye’nin kuzeyindeki terör koridoru kurma heveslerini boğazlarında bırakacak, hem Musul’un, Kerkük’ün demografik yapısını değiştirmelerine izin vermeyecek, hem de içeride her alanda PKK’ya nefes aldırmayacak.
           ***
Bizim millet, halk olarak, Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutladığımız böylesine önemli bir günde evlatlarımızı şehit ederek bayramımızı yas gününe çeviren bu eli kanlı örgüte, ona maddi ve manevi, siyasi veya psikolojik destek veren iç ve dış mihraklara binlerce kez lanet olsun. Boşuna heveslenmeyin…  Değil 40 bin, 400 bin şehit de versek bu ülkeyi bölmenize ve üst akla teslim etmenize asla izin vermeyeceğiz.
           ***
Sevgili okuyucularım; yazımın bitiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gideceğiz. Halk tarafından seçilen ilk devlet başkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde cumhurun evinde Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılacağız. Toplumun tüm sosyal kesimlerinden kardeşlerimle aynı çatı altında Cumhuriyet Bayramını kutlayacağız.
Bu seneki kutlamalar benim için olduğu kadar tüm halkımız açısından da anlamlı.
           ***
Daha 3,5 ay önce 15 Temmuz’da Cumhuriyetimiz büyük bir badire atlattı. Terörist başı Fetullah Gülen’in talimatı ile TSK içine sızmış olan teröristler darbe teşebbüsü ile Cumhuriyetimize kastetmeye kalkıştı. Cumhur, cumhur reisinin çağrısı ile sokağa dökülüp darbecilerin girişimini akamete uğrattı. Millet bu destansı mücadelede 241 şehit verdi. Binlerce demokrasi ve ülke sevdalısı bu uğurda gözünü kıpmadan gazi oldu. Ama cumhur, reisi ile birlikte Cumhuriyeti kurtardı.
           ***
Şu anda Cumhuriyetimiz için tehlike arz eden tüm terör örgütleri ile -FETÖ, PKK-PYD/YPG, DAEŞ, DHKP-C- Türkiye her alanda mücadele ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Terör örgütleri de, onları kullananlar da hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecek” sözü ile verilen bu çetin mücadeleyi özetliyor. Türkiye, içeride ve dışarıdaki ihanet şebekeleri ile amansız ve kararlı bir mücadele yürütüyor.
           ***
İnşallah bu Meclis yeni, sivil bir anayasayı milletin onayına sunar ve Cumhuriyetimiz demokratik cumhuriyet niteliğini güçlendirir. İnşallah önümüzdeki yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yeni anayasamıza ve başkanlık sistemine kavuşmuş olarak kutlarız...
İktidar partisi hiç vakit kaybetmeden başkanlık modeli ve yeni anayasa ile ilgili teklifini Meclis’e indirmelidir. Türk Milletinin demokratik Cumhuriyet rejimi ile ilgili bir sorunu yoktur. Türkiye’de siyasi yelpazenin en sağından en soluna kadar kimsenin cumhuriyet ile bir derdi, sorunu yoktur. Milletin ekseriyetinin sorunu sistemle. Kimse rejim değişikliği istemiyor ama sistemin değişmesini isteyenlerin oranı bayağı yüksek. Millet parlamenter sistemin arıza çıkardığını, 10 yılda bir darbelerle kesintiye uğradığını, cumhuriyetin bu nedenle bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete dönüşemediğini düşünüyor. Anılan buna benzer birçok nedenle de vatandaş artık Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesini ve darbe anayasasının değişmesini istiyor.
Ey siyasetçiler; ey genel başkanlar, ey milletvekilleri! Bu güzel bayram vesilesi ile milletin bu beklentilerini görün, gereğini yapın. Konuyu milletin önüne getirin ve bırakın millet nasıl bir sistemle yönetilmek istiyorsa kendisi karar versin. Bu çabanız millete en büyük bayram hediyesi olur.
           ***
Kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralı evlatlarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.